Voetballen

Toon alle 9 resultaten

Voetballen

Voetbal is al jaren volkssport nummer 1 in Nederland en nog steeds zie je overal in de wijk jonge kinderen voetballen. En na het succes van de oranje leeuwinnen zijn er ook steeds meer meiden die met een voetbal spelen. Een partijtje spelen is natuurlijk het leukst op een grasveldje, maar de beste voetballers zijn begonnen op de welbekende pleintjes of de straat. Veel oefenen, zodat de voetbal bal precies doet wat jij wil dat hij doet! En wellicht wordt jij wel de volgende Messi, Ronaldo of Neymar. Bij Summertoys hebben wij verschillende voetballen van Vittali, maar ook de Tiro Club voetbal van Adidas.

Welke voetbal bal heb ik precies nodig

Bij onze voetbal ballen zijn de panelen aan elkaar gestikt met touw. Deze zijn daardoor niet geschikt om mee te voetballen op straat. Door de ruwe ondergrond slijten de panelen en het stiksel heel snel. Wanneer het stiksel te ver afgesleten is zorgt de spanning van de bal er voor dat deze knapt en de panelen los komen zitten. Hierdoor wordt de ‘binnen bal’ zichtbaar. Gestikte ballen zijn dus alleen bedoelt om mee op het gras of het strand te voetballen. Voor het voetballen op het strand raden wij aan een bal te kopen van ‘soft touch’ materiaal, de vittali estata voetbal of de vittali leone bal zijn perfect voor op het strand. Deze bal is prettiger wanneer je voetbal op blote voeten.

De ideale straatvoetbal

Voor het voetballen op de straat kun je het beste een voetbal bal gebruiken die niet gestikt is, zoals onze vittali – copa bal. Deze bal is meestal van rubber en bestaat dus uit 1 geheel. Het materiaal is beter bestand tegen wrijving op de ruwe straat, waardoor er minder snel een beschadiging ontstaat. Tevens kan hiervan het stiksel niet beschadigen omdat alle panelen niet met stiksel aan elkaar zitten.

Grote en kleine voetbal ballen

Een reguliere voetbal bal heeft een diameter van 22 cm. Dit is de originele maat van een wedstrijdbal. De panelen zijn niet meer (zoals vroeger) gemaakt van echt leer, maar van kunstleer waardoor de bal lichter is geworden. Steeds jonger kunnen kinderen dus al uit de voeten met dit formaat voetbal. Naast de reguliere voetbal hebben wij ook mini voetbal ballen. Met een diameter van 13 cm maakt deze bal het spelletje een stuk lastiger. Ga jij de uitdaging aan?!