Driewielers

Toon alle 8 resultaten

Wanneer jij met je kindje naar buiten toe wil, dan kan een driewieler makkelijk zijn. Daarnaast is een driewieler goed voor de motorische vaardigheden van je kindje. Hoe werkt het sturen en wat gebeurd er als ik ga trappen? Dit zijn onderdelen die belangrijk zijn als voorbereiding op het fietsen. De 3 wielen zorgen voor stabiliteit. De meeste driewielers hebben een duwstang, zodat je als ouders af en toe een handje kan helpen. Zo’n ritje kan namelijk erg vermoeiend zijn.

Wanneer koop ik een driewieler?

Wij beseffen dat geen twee kinderen hetzelfde zijn en dat de ontwikkeling ook altijd gelijk verloopt, maar over het algemeen kan een kindje op de driewieler zodra ze zelfstandig kunnen zitten. Uiteraard zul je dan zelf middels de duwstang je kindje moeten voortbewegen. Vanaf een jaar merk je dat de beentje sterker worden en ze zelf naar de trappers gaan om te ontdekken wat er gebeurd. Vanaf 1,5 jaar zullen ze vrijwel zelfstandig kunnen rondfietsen. Bij het sturen zullen ze wel nog hulp nodig hebben waarschijnlijk. Zodra ze ook dit onder de knie hebben kan de duwstang er vanaf gehaald worden.

Waarom een multifunctionele driewieler?

Met een multifunctionele 3-in-1 of 4-in-1 kan je kindje tot wel 3 jaar vooruit. De eerste fase dient de driewieler als een soort wandelwagen, compleet met zonnescherm, gordel en veiligheidsbeugels. Naar mate je kindje ouder en zelfstandig wordt kan de driewieler bij iedere fase aangepast worden, tot ze zelfstandig rond fietsen. Het voordeel van deze multifunctionele driewielers is dat je ze na aanschaf enkele jaren kan gebruiken en je kindje zich stapsgewijs kan ontwikkelen. Dit alles dient als ideale voorbereiding voor het fietsen. Een logische stap na de driewieler is een loopfiets, waar het behouden van evenwicht ineens een rol gaat spelen. Bij een driewieler is dit natuurlijk minder van belang.

Driewielers van Qplay.

Qplay is een merk dat gespecialiseerd is in baby- en kinderproducten. Naast een assortiment met driewielers hebben zij ook loopfietsen en stepjes voor kinderen. Bij Qplay staat veiligheid voorop. Daarnaast kijken ze goed naar de ontwikkeling van kinderen, zodat al hun producten naadloos op elkaar aansluiten. Na de driewieler is een loopfiets een logische keuze, die gevolgd wordt door een kinderstep. Zo verzorgd Qplay de ontwikkeling tot je kindje klaar is voor een kinderfiets.