Vliegeren in Nederland

vliegeren in nederland | summertoys

Dankzij het vlakke Nederlandse landschap heeft de wind vrij spel. Daarnaast heeft ons ‘kleine kikkerlandje’ een lange kustlijn met prachtige stranden en landinwaarts veel groenstroken, parken en weilanden. Dit alles zorgt er voor dat Nederland een perfect land is om te vliegeren. Ruimte en voldoende wind!

Een vlieger voor iedereen

Vliegers zijn er in verschillende soorten, maten en kwaliteit. De meest verkocht vliegers in Nederland zijn de stuntvliegers. Deze karakteristieke 3-hoekige vliegers bevatten 2 lijnen waarmee je de meest acrobatische vormen kan maken in de lucht. De vliegers danken hun populariteit aan de snelheid en wendbaarheid waarmee zij door de lucht scheren. Wanneer jij met je stuntvlieger het strand op loopt begint de adrenaline al te stromen. Nadat jij de fel gekleurde vlieger in elkaar hebt gezet, rol je voorzichtig de lijnen van de hengels uit, welke je met een krachtige ruk naar je toe trekt. Dit is het moment waarop de vlieger de grond verlaat, de wind in duikt en in een rechte lijn de hoogte in schiet. Eenmaal op de juiste hoogte kun je beginnen met de luchtshow! Maak de mooiste loopings of scheer rakelings langs de grond. Houdt er wel rekening mee dat het vliegeren met een stuntvlieger oefening vereist.

Matrasvliegers

Matrasvliegers zijn een stuk makkelijker te besturen en bewegen een stuk gracieuzer door de lucht. Om een matrasvlieger in de lucht te houden is over het algemeen iets meer wind vereist. Deze vlieger bestaat uit verschillende luchtzakken naast elkaar, welke zich vullen met lucht. Hij bevat 2 lijnen die zich als een boom vertakken richting de vlieger. Deze zorgen er voor dat de matrasvlieger stabiel in de lucht gehouden wordt. Het besturen van de vlieger gaat op dezelfde manier als bij een stuntvlieger. Echter zul je merken dat de matrasvlieger veel minder snelheid opbouwt en hierdoor makkelijker te besturen is. Wij adviseren dan ook altijd om te beginnen met een matrasvlieger wanneer je nog geen ervaring hebt met vliegeren.

Wat is een goede kindervlieger? Vliegeren in Nederland met de vliegers van Summertoys

Voor gezinnen met jonge kinderen is een 1-lijns vlieger het leukst. Deze vrolijke vliegers heb je in allerlei vormen en met verschillende prints. Tevens zijn deze vliegers vaak voorzien van een lange staart, welke sierlijk door de lucht beweegt. Een vlieger met 1 lijn is dus een goede kindervlieger. Meestal is de vlieger voorzien van 30 meter lijn, zodat deze goed zichtbaar blijft vanaf de grond. Kinderen vinden het prachtig om met het hengsel in de hand het strand over te lopen terwijl de vlieger hoog in de lucht mee danst.

De kwaliteit van Conquerair en Ventis

Helaas zit er (landelijk) tussen de verschillende merken vliegers nog veel kwaliteitsverschil. Hierbij moet je denken dan de gebruikte materialen, maar ook de afwerking van de vlieger. Bij Summertoys vind je vliegers die door onszelf ontwikkeld worden i.s.m. productspecialisten die alles weten van de vliegers en de nieuwste trends. Alleen hierdoor kunnen wij de kwaliteit van onze vliegers blijven garanderen. Vliegers die (bij voldoende wind) niet recht de lucht in gaan zijn tijdens de productie verkeerd geknoopt. Dit wil zeggen dat de lijnen niet juist vast gemaakt zijn waardoor deze niet gelijk zijn aan elkaar en de vlieger dus scheef de lucht in schiet, of direct begint aan een looping. Wanneer de start al niet goed gaat, zul je merken dat je veel minder plezier beleeft aan het vliegeren. Als jij op zoek bent naar de beste stuntvlieger, kies dan voor Conquerair!

1

ENTER YOUR EMAIL AND GET

10% OFF

Be the first to know about our exclusive items, New catalogs and special promotions.