Vliegeren in Nederland

vliegeren in nederland | summertoys

Dankzij het vlakke Nederlandse landschap heeft de wind vrij spel. Daarnaast heeft ons ‘kleine kikkerlandje’ een lange kustlijn met prachtige stranden en landinwaarts veel groenstroken, parken en weilanden. Dit alles zorgt er voor dat Nederland een perfect land is om te vliegeren. Ruimte en voldoende wind!

Een vlieger voor iedereen

Vliegers zijn er in verschillende soorten, maten en kwaliteit. De meest verkocht vliegers in Nederland zijn de stuntvliegers. Deze karakteristieke 3-hoekige vliegers bevatten 2 lijnen waarmee je de meest acrobatische vormen kan maken in de lucht. De vliegers danken hun populariteit aan de snelheid en wendbaarheid waarmee zij door de lucht scheren. Wanneer jij met je stuntvlieger het strand op loopt begint de adrenaline al te stromen. Nadat jij de fel gekleurde vlieger in elkaar hebt gezet, rol je voorzichtig de lijnen van de hengels uit, welke je met een krachtige ruk naar je toe trekt. Dit is het moment waarop de vlieger de grond verlaat, de wind in duikt en in een rechte lijn de hoogte in schiet. Eenmaal op de juiste hoogte kun je beginnen met de luchtshow! Maak de mooiste loopings of scheer rakelings langs de grond. Houdt er wel rekening mee dat het vliegeren met een stuntvlieger oefening vereist.

Matrasvliegers

Matrasvliegers zijn een stuk makkelijker te besturen en bewegen een stuk gracieuzer door de lucht. Om een matrasvlieger in de lucht te houden is over het algemeen iets meer wind vereist. Deze vlieger bestaat uit verschillende luchtzakken naast elkaar, welke zich vullen met lucht. Hij bevat 2 lijnen die zich als een boom vertakken richting de vlieger. Deze zorgen er voor dat de matrasvlieger stabiel in de lucht gehouden wordt. Het besturen van de vlieger gaat op dezelfde manier als bij een stuntvlieger. Echter zul je merken dat de matrasvlieger veel minder snelheid opbouwt en hierdoor makkelijker te besturen is. Wij adviseren dan ook altijd om te beginnen met een matrasvlieger wanneer je nog geen ervaring hebt met vliegeren.

Wat is een goede kindervlieger? Vliegeren in Nederland met de vliegers van Summertoys

Voor gezinnen met jonge kinderen is een 1-lijns vlieger het leukst. Deze vrolijke vliegers heb je in allerlei vormen en met verschillende prints. Tevens zijn deze vliegers vaak voorzien van een lange staart, welke sierlijk door de lucht beweegt. Een vlieger met 1 lijn is dus een goede kindervlieger. Meestal is de vlieger voorzien van 30 meter lijn, zodat deze goed zichtbaar blijft vanaf de grond. Kinderen vinden het prachtig om met het hengsel in de hand het strand over te lopen terwijl de vlieger hoog in de lucht mee danst.

De kwaliteit van Conquerair en Ventis

Helaas zit er (landelijk) tussen de verschillende merken vliegers nog veel kwaliteitsverschil. Hierbij moet je denken dan de gebruikte materialen, maar ook de afwerking van de vlieger. Bij Summertoys vind je vliegers die door onszelf ontwikkeld worden i.s.m. productspecialisten die alles weten van de vliegers en de nieuwste trends. Alleen hierdoor kunnen wij de kwaliteit van onze vliegers blijven garanderen. Vliegers die (bij voldoende wind) niet recht de lucht in gaan zijn tijdens de productie verkeerd geknoopt. Dit wil zeggen dat de lijnen niet juist vast gemaakt zijn waardoor deze niet gelijk zijn aan elkaar en de vlieger dus scheef de lucht in schiet, of direct begint aan een looping. Wanneer de start al niet goed gaat, zul je merken dat je veel minder plezier beleeft aan het vliegeren. Als jij op zoek bent naar de beste stuntvlieger, kies dan voor Conquerair!

 • Ingrid
  Prima

  Prima, snel en niet duur

 • Marylene
  Mooi aanbod en fijn contact

  Uitbreid assortiment, na ontvangst van de parasol bleek deze niet goed te werken. Contact gezocht en snel en zeer vriendelijk naar een oplossing gezocht. Bij onze volgende zomer bestelling weer Summertoys.

 • N.
  Top

  Snelle verzending en speelgoed voor een leuk prijsje.

 • H
  Snelle en correcte bezorging!

  Makkelijk te vinden via internet en keuze genoeg. Volgende dag al in huis!

 • Eveline
  Zeer klantvriendelijk

  Mijn pakket was niet aangekomen en toen ik daar over mailde, reageerde ze nog binnen een halve dag. Tot een fijne oplossing gekomen en het contact was zeer prettig!

 • L
  Top geregeld!

  Duidelijke updates van de status van de bestelling, prima verzendtijd en goede kwaliteit speelgoed! Tip: een beschrijving toevoegen. Een skippybal opblazen is blijkbaar moeilijker dan gedacht :) (tot dat we doorhadden hoe het "stopje" werkte)

 • Maes
  kwaliteit en levering

  gevraagde artikels snel ontvangen. De parasols zijn van uitstekende kwaliteit.

 • Jannie
  Goede service en snelle levering.

  Goed

 • Marina Hoogerdijk
  Snelle bezorging.

  Goede ervaring.

 • Stroobants Wim
  Heel correct en supervlugge levering

  Zeet stevig verpact en heel vlugge levering

 • Antoon. van Erp
  Geweldig

  Goed snel correct

 • Roos
  Geweldig

  Op tijd zoals afgesproken, snelle levering.

 • Bart Olieslagers
  Goede service, goed product, correcte prijs

  De service en levering waren goed en snel. Het product is zeer goed, de prijs zeer scherp.

 • Dieter Puype
  Een echt aanrader!

  Ruime keuze Prima kwaliteit Correcte prijs Snelle levering Een nieuwe tevreden klant :-)

 • Stef
  Prima step voor een nette prijs!

  Wij hebben een step gekocht voor onze 7 jarige zoon, zodat hij op vakantie zich snel kan voortbewegen. Een step met 20cm. wielen ipv. een stuntstep bieden ze aan, terwijl veel dit niet hebben. Deze kan je ook gemakkelijk inklappen. Prijs prima, aanbod prima, bezorging en verwerking prima. Step zelf, witte 'Nord style', is al meerdere malen gebruikt en is top.

 • Mar
  Prima

  Snelle levering, prima prijs kwaliteit verhouding.

 • Laila
  Mooie strandlakens

  Lastminute toch nog strandlakens besteld, ze waren supersnel bezorgd en de kwaliteit is top!!!!

 • Joris
  Behulpzaam

  Ik kreeg 2 strandlakens aan, toen deze waren aangekomen was 1 beschadigd en 1 ervan had een fabrieksfout. Hiervoor had ik een mail gestuurd en dezelfde dag nog hebben ze er nieuwe gestuurd.

 • Sabina
  Snelle levering, goed product

  Snelle levering en goed product.

 • Joyce
  3 banden perfect, 2 helaas binnen een dag kapot

  Aantal producten helaas van slechte kwaliteit en direct kapot.