Bodyboards

1–12 van in totaal 25 producten

Bodyboard kopen?

Bodyboarding is een veelzijdige watersport die steeds populairder wordt onder zowel jongeren als volwassenen. Het is een betaalbare manier om plezier te hebben in het water en biedt een unieke uitdaging voor iedereen die op zoek is naar adrenaline. Ga met het board het water in, spring er bovenop en laat je door de golven mee terug nemen naar het strand. Deze leuke variant van surfen kan vrijwel iedereen doen en zorgt er voor dat je tijdens je stranddag ook nog iets inspannends te doen hebt. Wanneer je een beetje bedreven bent en de golven hoog genoeg zijn kun je zelfs loopings maken. Op youtube zijn hier voldoende filmpjes van te vinden. Dat wordt dus flink oefenen!

Bodyboards met eigen uniek design

Wij verkopen bodyboards met een eigen uniek design. Zo zijn er designs die geschikt zijn voor volwassenen, maar ook een heleboel speciaal voor kinderen.  Dit unieke design zorgt er voor dat jouw board niet overal op de stranden te zien is. Daarnaast vinden wij dat eigen, unieke designs net iets mooier zijn dan de standaard prints die je overal langs de stranden tegen komt. Onze boards worden gemaakt van de meest hoogwaardige materialen die zorgen dat het bodyboard makkelijk blijft drijven en zo stabiel mogelijk door het water gaat. Wil je dus een gaaf en hoogwaardig bodyboard kopen dat niet overal te zien is, dan moet je één van onze boards kopen. Voor welk design kies jij?

Hoe te leren bodyboarden

Bodyboarden is een leuke en relatief eenvoudige sport om te leren. Zowel kinderen als volwassenen kunnen het leren.  Hieronder bespreken we enkele stappen die je kunt volgen om het beste uit je bodyboard-ervaring te halen:

Stap 1: Kies de juiste golven

Het is belangrijk om te beginnen met golven die niet te groot en niet te klein zijn. Kies golven die je comfortabel aankunt en waar je genoeg tijd hebt om op te oefenen en te leren. In Nederland zijn de golven redelijk constant, dus dit is een ideale plek om te starten.

Stap 2: Leer de juiste houding

Zorg dat je de juiste houding aanneemt op het board. Dit betekent dat je schouders en heupen in lijn moeten zijn met het board, waardoor je meer controle hebt en beter kunt sturen. In het begin val je wellicht nog wat vaker van je board af. Zorg er dus altijd voor dat je de coil leash om hebt.

Stap 3: Oefen het opstaan op het board

Dit is misschien wel de belangrijkste stap in het leerproces van bodyboarden. Het is belangrijk om het opstaan op het board te oefenen totdat je het soepel en natuurlijk uitvoert. Hiervoor heb je uiteraard wel voldoende vaart nodig.

Stap 4: Oefen het sturen en het nemen van golven

Wanneer je het opstaan op het board onder de knie hebt, is het tijd om te beginnen met het sturen en het nemen van golven. Dit is een kwestie van oefening en ervaring, dus wees niet te hard voor jezelf en blijf oefenen.

Conclusie

Bodyboarding is een leuke en uitdagende watersport die voor iedereen toegankelijk is. Of je nu een beginnende of ervaren rijder bent, er is altijd ruimte om te groeien en te verbeteren. Door de juiste benodigdheden te kiezen en door de juiste technieken te oefenen, kun je het beste uit je bodyboard-ervaring halen.

Welke maat bodyboard heb ik nodig?

De grootte van het board is belangrijk voor je prestaties en comfort. Het moet niet te groot of te klein zijn voor jouw lichaamsbouw. Je kunt de juiste maat bepalen door te kijken naar je gewicht en je lengte. Over het algemeen worden boards van 80 tot 90 cm gebruikt voor kinderen. Vanaf 90 cm voor tieners en 100 cm voor volwassen. Je ziet dat de prints zich hierop ook aanpassen.

Hoe maak ik een bodyboard schoon?

Het is belangrijk om het board regelmatig schoon te maken en te drogen om het in goede staat te houden. Gebruik een zachte doek of spons en vermijd het gebruik van schurende materialen of chemicaliën.

Hoe sla ik mijn bodyboard op?

Wanneer je klaar bent met bodyboarden, is het belangrijk om het board op een veilige en geschikte plaats op te slaan. Zorg ervoor dat het board niet blootgesteld wordt aan extreme temperaturen of vocht.

Liever een skimboard dan een bodyboard

Met een bodyboard zwem je ver de zee in, om er bovenop te gaan liggen of staan en je terug te laten spoelen door de golven. Hoe krachtiger de golven, des te meer vaart dat je maakt. Je kan ook kiezen voor een skimboard. Deze is gemaakt van hout en afgewerkt met een lak die zorgt dat er geen water bij het hout kan komen. De bedoeling is dat je langs de branding van de zee rent, het board op het water gooit en er vervolgens bovenop springt om meters te drijven op het dunne laagje water. Ben je onervaren? Ren dan niet meteen voluit, want dan kun je er wel eens vanaf vallen. Wanneer je het skimboarden onder de knie hebt ziet het er niet alleen heel gaaf uit, je krijgt er ook een enorme kick van!

Ga jij dus binnenkort een dagje naar het strand, vergeet dan vooral niet om ook een goed strandlaken mee te nemen, zodat je tussendoor goed kan uitrusten.