opblaas kajak

Toon alle 11 resultaten

(ont)spanning met een opblaasbare kajak

Met een opblaas kajak kun jij (letterlijk) alle kanten op. Met deze boot kun je ontspannen varen op rustige meren, of inspannend peddelen op stromende rivieren. Verken de omgeving vanaf het water, wat jou direct een heel andere kijk geeft op het gebied waar jij vaart. Nederland staat bekent als een water land. Er zijn dus voldoende plassen, meren of kanalen waarop je mag varen.

Wanneer jij één van onze opblaasbare kajaks koopt ben je in 1x klaar. Deze wordt namelijk altijd geleverd inclusief pomp en peddels. De boot is gemaakt van zeer stevig vinyl. De kajak moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. Op summertoys kun je zowel een 1-persoons, als 2-persoons kajak kopen. De boten zijn comfortabel en van alle gemakken voorzien. Ze zijn zo gemaakt dat je voldoende ruimte hebt om proviand mee te nemen, want van al dat gepeddel krijg je honger en dorst.

De Intex Challenger

Eén van de meest bekende opblaas kajak is de Intex Challenger. Deze opvallend groene boot is al jaren één van de meest verkochte kajak. Hij is verkrijgbaar in een K1 en een K2 variant. Het nummer staat voor het aantal personen dat in de opblaasbare kajak plaats kan nemen. Wanneer jij dus gezellig samen wil gaan varen van kun je de Challenger K2 kopen. Deze bevat 2 luxe opblaasbare stoelen die makkelijk te verstellen zijn. Ongeacht voor welke kajak je kiest, ze liggen allemaal stabiel in het water, voldoen aan alle veiligheidseisen en worden aangeboden als set (inclusief pomp en peddels) zodat je in één keer klaar bent.

De peddel van een kajak

Waar een roeiboot 2 losse peddels heeft, zitten er bij een opblaasbare kajak 2 peddels die je in elkaar draait zodat er 1 lange peddel ontstaat. Deze pak je met 2 handen in het midden vast waarna je eerst links en daarna rechts het water weg duwt. Het peddelen met een kajak behoeft wat oefening wanneer je dit niet gewend bent. Maar wanneer je de slag eenmaal te pakken hebt ben jij niet meer te stoppen. ?