Jongensfietsen

1–12 van in totaal 63 producten

Bij ons vind je een groot assortiment rijdend speelgoed, waaronder jongensfietsen voor kinderen van 2 tot 14 jaar. Onze fietsen bieden jouw jongen de zekerheid die het op zijn leeftijd nodig heeft. Zo worden de kleine kinderfietsen geleverd met zijwielen en sommige zelfs met duwstang. De grotere fietsen zijn voorzien van hand- en(/of) terugtraprem, bagagedrager en enkele zelfs met versnellingen. Je kan dus voor iedere kinderfiets bij ons terecht.

Vanaf wanneer koop ik een kinderfiets?

Het is voor kinderen goed om te leren fietsen, maar dit moet wel geleidelijk gaan. Zo zien wij dat kinderen die eerst een loopfiets gehad hebben, sneller zonder zijwielen kunnen fietsen. Dit komt omdat zij al meer gewend zijn om hun evenwicht te bewaren. Wanneer je kindje geen loopfiets heeft gehad zul je zien dat deze nog onwennig op de fiets stappen. De zijwielen bieden dan de ondersteuning die zij nodig hebben om gewend en vertrouwd te raken. Zodra ze door de straat racen is het tijd om de zijwielen er vanaf te halen. Ook nu zal het begin weer onwennig zijn, maar zoals bij alles geldt ook hierbij: ‘oefening baart kunst’. De kleinste (10 inch) kinderfietsen zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Stoere kinderfiets voor jongens.

Van al onze jongensfietsen is het model Gradient kinderfiets het meest verkocht. Deze fiets is er dan ook in meerdere maten en kenmerkt zich door de fel gekleurde velgen. Het eenvoudige, maar daardoor extra stoere frame is lichtgewicht en sterk. De fiets is voorzien van versnellingen en heeft het karakter van een mountainbike. Voor jongens tussen de 5 en 12 jaar zijn dit fantastische fietsen, waarmee zij gezien willen worden.

Welke maat kinderfiets heb ik nodig?

Een fietsmaat wordt meest weergegeven in de wielmaat. En deze staat dan in de eenheid inch. Om te bepalen welke maat geschikt is voor jouw jongen, wordt er altijd gekeken naar de lengte van het kind. Aan de hand van de lengte kun je in onderstaande tabel de juiste maat terug vinden. Het is belangrijk dat de fiets niet te klein is, maar ook zeker niet te groot. Een fiets die te groot is kan voor vervelende situaties zorgen omdat je kind dan niet goed bij de grond kan wanneer er iets gebeurd.
Met onderstaand schema moet het vast goed komen.

Jongensfiets 10 inch: 2 tot 3 jaar. (92/98 cm)
Jongensfiets 12 inch: 3 tot 4 jaar. (98/104 cm)
Jongensfiets 14 inch: 4 tot 6 jaar. (104/110 cm)
Jongensfiets 16 inch: 4 tot 6 jaar. (110/116 cm)
Jongensfiets 18 inch: 4 tot 8 jaar. 116/122 cm)
Jongensfiets 20 inch: 5 tot 8 jaar. (122/128 cm)
Jongensfiets 22 inch: 5 tot 9 jaar. (128/134 cm)
Jongensfiets 24 inch: 8 tot 10 jaar. (134/146 cm)
Jongensfiets 26 inch: 9 tot 12 jaar. (146/158 cm)
Jongensfiets 28 inch: 10 tot 14 jaar. (158/170 cm)

Naast een groot assortiment kinderfietsen vind je bij ons ook een aantal leuke skelters & tractoren voor kinderen. Deze zijn degelijk, stoer en strek want wij weten als geen ander hoe kinderen kunnen zijn. Voor de allerkleinste vind je bij ons ook elektrische auto’s en leuke loopauto’s. Je vind bij ons dus een groot assortiment rijdend speelgoed.