Matrasvliegers

Toon alle 7 resultaten

Matrasvlieger

Met een matrasvlieger vliegeren is makkelijk en leuk. De moeilijkheidsgraad ligt een stuk lager dan die van een stunt vlieger en het plezier is net zo groot. Over de grootte gesproken, hoe groter de matras vlieger, hoe meer kracht erop staat. Een vlieger matras vult zich in de lucht. Door het grote oppervlak voel je de wind trekken aan de vlieger. Dit is een spectaculair en machtig gevoel, maar vereist wel dat je een goed formaat voor jouw lichaamsgewicht kiest. Vanaf 120 cm zijn de vliegers geschikt voor volwassenen, daaronder voor oudere kinderen. Voor jonge kinderen zijn ze ongeschikt en raden we een kindervlieger aan.

Matrasvlieger kopen

Voor een bedrag van ongeveer 10 tot 20 euro heb je zomers lang plezier van een matrasvlieger kopen bij Summertoys. De kwaliteit is vele malen beter dan wat je verwacht bij een goedkope vlieger kopen. Je hoeft door de lage prijzen van onze matrasvliegers echter niet lang over het bestellen na te denken. Bovendien hebben we een soepel retourbeleid. Geen risico’s dus, alleen maar plezier! Lees verder om meer te leren over ons assortiment, hoe een matras vlieger werkt en over de levering.

Matrasvlieger kopen?

Nederland is een relatief vlak land, waar het regelmatig flink waait. Verder zijn er veel open vlaktes, weilanden of stranden. Dit zijn de ideale omstandigheden om te vliegeren. Dit wordt dan ook veelvuldig gedaan. Er zijn vliegers in verschillende kleuren, maten en vormen. Wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt kun je beginnen met een matrasvlieger – beginner. Wat is een matrasvlieger? Deze vlieger heeft geen stokken, maar is voorzien van luchtkamers die zich vullen in de lucht. Deze vliegers bewegen sierlijk door de lucht en laten zich redelijk makkelijk sturen. Deze 2-lijns matrasvliegers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor je lang plezier hebt van je kleurrijke vlieger.

Welke maat vlieger moet ik kopen?

Welk formaat matrasvlieger? Matras vliegers heb je in verschillende maten, variërend van 80 cm bij de eagle matrasvlieger tot maar liefst 2 meter van de matrasvlieger explorer. Wij adviseren voor kinderen een matrasvlieger kind tot breedte 120 cm en voor volwassenen vanaf 120 cm. Dit heeft te maken met de kracht die op de vlieger komt te staan. Wanneer er een goede wind staat betekent het hoe groter het vliegeroppervlakte, des te meer kracht je nodig hebt om de vlieger te besturen zonder zelf meegesleurd te worden.

Hoe start ik met een matrasvlieger?

Hoe werkt een matrasvlieger? Je hebt bij matrasvlieger 2-lijns 2 ronde handvatten met 30 meter koord er op. Deze lopen richting de vlieger, waar ze vertakken. Afhankelijk van de grootte van de vlieger nemen het aantal vertakkingen van de matrasvlieger lijnen ook toe. Deze zorgen er voor dat de matras vlieger stabiel in de lucht hangt. Hoe laat je een vlieger opstijgen? Je legt de vlieger plat op de grond en zorgt dat alle lijnen goed liggen. Vervolgens rol je van beide handvatten evenveel lijn af en wacht tot de wind krachtiger wordt. Je trekt vervolgens de vlieger overeind, zo dat deze wind vangt en gaat stijgen. Je laat gelijkmatig de lijnen van de handvatten rollen, tot deze op zijn. De vlieger hangt nu hoog in de lucht. Op het moment dat je de lijnen naar je toe trekt zal de vlieger aan hoogte winnen. Trek je alléén links, of rechts naar je toe zal de vlieger een bocht maken. Zoals bij veel andere dingen geldt ook bij het vliegeren met een matras vlieger dat hoe meer je oefent, des te beter dat het gaat.

Wat is het verschil tussen een stuntvlieger en een matrasvlieger?

Beide vliegers kunnen gemaakt zijn van hetzelfde materiaal, maar waar een matras vlieger geen stokken heeft is dit bij een stuntvlieger wel het geval. Daarnaast is een stuntvlieger lastiger om te besturen, omdat deze veel feller reageert op jouw sturing. De stuntvlieger gaat veel sneller door de lucht en ziet er daardoor veel spectaculairder uit. Voor gevorderde vliegeraars raden wij dan ook een stuntvlieger aan.

Matrasvlieger aanbieding

Maar gebruik van onze matrasvlieger aanbieding om voordelig met een matrasvlieger als beginner te starten. Wanneer je eenmaal goed kunt vliegeren, zou je ook een sport als kitesurfen kunnen overwegen. Daarbij zal het goed kunnen vliegeren je zeker van pas komen. Kortom, met een vlieger kun je veel plezier beleven en het leert je vaardigheden waar je nog meer mee kunt! Wij van Summertoys maken het graag voor je mogelijk. Bestel voor 12:00 uur op werkdagen en levering vindt doorgaans de volgende dag al plaats. Bestellingen vanaf 50 euro verzenden we bovendien volledig gratis!