Skimboards

Toon alle 12 resultaten

Skimboard kopen?

Wanneer jij dit jaar een strandvakantie gepland hebt en niet de hele dag op je handdoekje liggen, dan kun je een skimboard meenemen. Dit is een board dat bestaat uit verschillende lagen samengeperst hout. Deze is afgewerkt met een sterke laklaag die voorkomt dat er water bij het hout kan komen. De bedoeling van skimboarden, of skimmen is dat je met het board in je hand langs de branding van de zee rent. Vervolgens gooi je het board plat op het water en springt er zelf bovenop. Met voldoende vaart kun jij nu meters over het water heen glijden. Natuurlijk moet je wel opletten dat je voldoende ruimte hebt.

Skimboards met unieke designs

Onze skimboards hebben een eigen uniek design, zoals het skimboard maori. Wanneer jij met je board over het strand heen loopt weet je vrijwel zeker dat je niemand anders met hetzelfde board tegen komt. Onze boards zijn stoer en gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit. Let wel op! Een skimboard is voorzien van een waterafstotende laklaag. Zorg er voor dat je board nooit hard op een harde ondergrond terecht komt, want wanneer de laklaag barst kan er water bij het hout komen. Dit samengeperste hout zal vervolgens gaan uitzetten. Onze skimboards zijn 90 cm lang en zijn van het merk Aroona. Dit is ons eigen merk, dat je overal langs de stranden tegen komt.

Toch liever bodyboarden

Naast een skimboard kun je ook een bodyboard kopen. Ook deze is voor gebruik in de zee. Maar waar je met een skimboard langs de branding blijft, zwem je met een bodyboard de zee in. Je klimt op het board en laat je door de golven weer terug naar de kust voeren. Hoe hoger de golven, hoe harder je gaat. Ook onze bodyboards zijn voorzien van eigen designs. Onze collectie is uitgebreid, dus er zit voor iedereen wel een board bij.