Zwembad ondervloer

Toon alle 6 resultaten

Zwembad ondervloer

Een zwembad ondervloer is essentieel als je een zwembad kopen gaat. De bodem van een zwembad is altijd kwetsbaar. Daarom moet je er altijd voor zorgen dat jouw bad nooit rechtstreeks op de stenen, tegels of zand geplaatst wordt. Wanneer je in je zwembad beweegt zorgt dit voor wrijving tussen het bad en de ondergrond. Hierdoor kan er schade komen aan de bodem van je zwembad. Bij Summertoys verkopen we jaarlijks veel zwembaden. Vanuit onze ervaring hebben we het beste ondervloer zwembad assortiment samengesteld. Ons advies gaat altijd uit naar de foam tegels zwembad of een grondzeil.

Zwembad ondervloer dik biedt meer comfort!

Door voor een zwembad ondervloer dik te kiezen, biedt dit niet alleen meer bescherming, maar voelt het ook fijn aan je voeten. Een frame zwembad of opblaas zwembad heeft maar een dunne vloer. Met zachte tegels als ondervloer voor zwembad gebruiken, maak je het veel prettiger. Je klikt de tegels aan elkaar om grotere onderplaten zwembad samen te stellen. Zo maakt de grootte van het zwembad voor de ondervloer niet uit. Ook een ondervloer voor een smal zwembad maak je gemakkelijk op maat.

Vraag advies bij een ondervloer zwembad bestellen

Met een geschikte ondervloer is de onderkant van je zwembad altijd goed beschermd waardoor je er nog langer plezier van gaat hebben. Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om de juiste ondervloer voor je zwembad te kopen. Voor advies bij het aanschaffen van de juiste ondervloer voor je zwembad kan je altijd contact met een van onze zwembadexperts opnemen. Vanuit jarenlange ervaring adviseren we graag. Wat je ondergrond ook is en welk bad je ook hebt; wij hebben de beste ondervloer. Ook voor chloortabletten kun je bij ons terecht.

Zwembad ondervloer: ondertegels of een grondzeil?

Voor de ondervloer van je zwembad kan je kiezen tussen zwembad ondertegels of een zwembad grondzeil. Het verschil zit hem voornamelijk in waarop je van plan bent om jouw bad te plaatsen. Bij de plaatsing van je zwembad op een harde ondergrond luidt ons advies altijd om zwembad ondertegels te gebruiken. Wanneer je van plan bent om het bad op een zachte ondergrond neer te zetten dan kan je ook een zwembad grondzeil gebruiken. Zwembad ondertegels zijn daarnaast een stuk zachter dan een grondzeil. Tevens zien wij vaak dat consumenten besluiten om extra ondertegels aan te schaffen zodat de kinderen ook veilig rondom het bad kunnen lopen en spelen.

Zwembad ondertegels

De zwembad ondertegels zitten altijd per 8 stuks verpakt. Een enkele ondertegel is 50×50 cm groot waardoor elk pak goed is voor 2 m² zwembad ondervloer. De zwembad ondertegels hebben de vorm van een puzzelstuk waardoor je ze super makkelijk en snel in elkaar schuift.

Zwembad ondertegels zijn er in een tweetal verschillende diktes. Je hebt de zwembad ondertegels 4 mm en de zwembad ondertegels 8 mm. Wanneer je jouw zwembad op een vlakke ondergrond plaatst is de 4 mm variant vaak voldoende. Als je jouw bad op een minder egale grond wilt plaatsen, zoals zand of grind, dan adviseren wij altijd de 8 mm variant. Verder waaien de 8 mm dikke ondertegels minder snel weg en blijven ze beter in elkaar zitten.

Let op: voor grotere baden adviseren wij altijd de zwembad ondertegels 8 mm. Door de grotere omvang van het zwembad staat er veel meer druk op de bodem van het bad waardoor het advies luidt om voor de dikkere variant te gaan.

Zwembad grondzeil

Ga je jouw zwembad op het gras plaatsen? Dan kan je ook kiezen voor een zwembad grondzeil. Een grondzeil zorgt ervoor dat ook de bodem van je zwembad op het gras goed beschermd wordt. Wij hebben verschillende maten grondzeilen in ons assortiment waardoor er altijd wel een passende maat tussen staat. Je kan ook altijd besluiten om een grondzeil op maat te knippen of het grondzeil een keer om te slaan.

Wat voor zeil onder zwembad?

Een grondzeil of afdekzeil is specifiek gemaakt voor zwembaden. Ga niet aan de slag met tuinfolie of een dekzeil, maar kies een speciaal hiervoor ontwikkeld product. Aan een zwembad ondervloer worden andere eisen gesteld dan aan een dekzeil. Een goede ondervloer zal de levensduur van het zwembad verlengen. Bedenk je bovendien dat als het bad vol water is, je niet zomaar een andere ondervloer onder het zwembad kunt plaatsen of het zeil kunt vervangen. Je moet het dus in één keer goed doen.

Wat kun je het beste onder een zwembad leggen?

Een zeil is een goedkope ondergrond voor zwembad, opblaas spa of waterpark. Maar is het ook goed? Een zeil biedt bescherming tegen kleine vuiltjes en kleine steentjes. Grote oneffenheden zul je nog steeds voelen. Denk er ook aan dat er druk op de ondergrond komt te staan. Harde steentjes vlak onder het grasveld kun je door de druk van het water wel gaan voelen. Of erger, deze kunnen het bad lek maken. Met tegels voor onder het zwembad heb je dit probleem niet. We vertellen graag de voordelen.

Waarom foam tegels onder zwembad?

Tegels onder buitenzwembaden zijn echt een uitkomst. Het is veruit de beste zwembad ondervloer. Foam tegels voorkomen dat het bad lek raakt, bieden een zacht gevoel aan je voeten en dekken oneffenheden in de ondergrond af. Bovendien kun je ze als puzzelstukken precies op de maat van het bad aanpassen. Ook een rand om het zwembad heen leggen en een soort entree vloer bij de ingang van het bad is ideaal. Je houdt meer vuil buiten het bad dan wanneer je meteen op het gras of op de tegels zou stappen. Foam tegels zwembad zijn bovendien niet duur en gaan jaren mee. Je hoeft daardoor niet lang over de aanschaf ervan na te denken.

Hoeveel zwembad tegels heb ik nodig?

De ondervloer voor zwembad kun je altijd beter wat te ruim leggen dan te krap. Een opblaasbad kan namelijk nog wat uitzetten als er water in zit. En zoals in de vorige alinea genoemd is een rand rondom het bad en een extra stuk bij de entree fijn om vuil buiten het bad te houden. Reken gemakkelijk de hoeveelheid zwembad tegels uit. Bij zwembad tegels 50×50 heb je er 4 nodig per vierkante meter. Bij ieder product staat aangegeven hoeveel vierkante meter je ermee kunt dekken. Hou wel rekening met extra tegels. Stel je zwembad is 211 cm breed, dan heb je dus niet 4 maar 5 tegels nodig. bovendien is een paar extra tegels nooit verkeerd om te hebben.

Zwembad ondervloer onder verwarmingsmatten leggen

Heb je al verwarmingsmatten bij jouw zwembad? Verwarmingsmatten zijn vaak van pvc gemaakt. Ze lijken van een dik materiaal te zijn, maar zijn meestal maar 0.9 mm dik. Ideaal om water snel op te warmen, maar met kans op lekkage. Door ook onder je solar verwarmingspaneel ondertegels zwembad te leggen, voorkom je lekkage.

Voor welke types zwembaden is onze ondervloer zwembad geschikt?

In principe is onze ondervloer zwembad geschikt voor ieder type zwembad met zachte bodem. Je legt de tegels neer en zet vervolgens het bad erop. Heeft jouw zwembad een stalen of houten ombouw? Ook dan is een ondervloer leggen noodzakelijk. Ook onder een opblaas spa kun je de tegels aanbrengen. Een bijkomend voordeel is dat het zacht aan je voeten voelt als je het bad in en uitgaat.

Ondervloer voor zwembad opleuken

Vind je de ondervloer voor zwembaden niet zo mooi? We kunnen ons dat wel voorstellen. De een zal zich er niet aan storen, maar iemand met een stijlvolle tuin kan zich ergeren aan de felle kleur blauw. Wat is onze tip hiervoor? We kregen vaker de vraag of foam tegels zwembad niet weggewerkt kunnen worden. Ons advies is een stukje kunstgras. Je legt deze op de randen van de tegels die zichtbaar zijn, maar niet onder het bad zelf. Zo heb je een mooie stijlvolle rand. Zowel bij een zwembad die in het gras staat als bij een bad die op de tegels staat, geven deze zwembad accessoires het een mooie uitstraling.