Zwembad reiniging

1–12 van in totaal 22 producten

Zwembad reiniging

Wanneer je zwembad eenmaal staat is zwembad reiniging belangrijk om te kunnen blijven genieten van jouw zwembad. Je wilt niet dat je na een paar keer zwemmen in je zwembad het water al troebel en vuil is. Om dit te voorkomen zijn verschillende zwembad reiniging producten erg handig. Je kan dan blijven genieten van een zwembad vol met fris en helder water.

Op veel verschillende manieren kan je het zwembad reinigen en onderhouden. Je hebt natuurlijk weinig zin om veel tijd kwijt te zijn aan het schoonmaken en onderhouden van jouw eigen zwembad in de tuin. Het liefst maak je zo veel mogelijk gebruik van het zwembad en zit je niet te wachten om op zomerse dagen eerst uren je zwembad te moeten onderhouden en reinigen. Daarom zijn er veel producten die het schoonhouden van het zwembad vereenvoudigen en versnellen. Hierdoor is je zwembad snel weer schoon en gereinigd en kan je weer heerlijk zwemmen op een zon overgoten dag!

Hoe vaak maak je het zwembad schoon

Het beste is om iedere dag in ieder geval even het water te controleren op de juiste waardes (PH-waarde en de chloorwaarde) en te reinigen. Dit is makkelijk te controleren met een test set. Wanneer je in het zwembad veel bladeren of insecten in het zwembad ziet liggen gebruik dan even een schepnet om het grootste vuil al uit het zwembad te halen.

Naast het schoonmaken en reinigen van het zwembadwater is het verstandig om ook iedere dag even de filterpomp te controleren. Kijk dus naar de cartridge in de pomp en controleer of deze nog schoon is. Wanneer de cartridge in de zwembadpomp verzadigd is zal het zwembadwater veel minder goed gereinigd worden door de filterpomp. Geen zin om iedere dag je zwembadpomp te controleren? Ga dan voor een zandfilterpomp. Deze zwembadpomp heeft geen cartridge, maar maakt gebruik van filterzand of polysphere. Dit gaat veel langer mee en hoeft dus niet iedere dag gecontroleerd te worden.

Hoeveel chloor in zwembadwater

Vaak is het lastig om precies te weten hoeveel chloor er aan je water in het zwembad moet worden toegevoegd. Te veel chloor is immers niet goed en kan zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Bij te veel chloor kunnen er klachten als: jeukende ogen of huiduitslag optreden.

Controleer eerste de pH-waarde van het zwembadwater. Voeg daarna aan de hand van de handleiding de juiste hoeveelheid chloor toe aan het water. Controleer dus dagelijks even of het zwemwater de juiste hoeveelheid chloor bevat. Dit kan je makkelijk doen met een test set.

Hoe je zwembad opruimen en reinigen

Na een zomer seizoen met veel zwemplezier in je eigen zwembad wil je je zwembad zo goed mogelijk schoonmaken en reinigen. Je wilt natuurlijk wel dat je zwembad volgend jaar weer makkelijk en schoon in de tuin kan staan. Daarom is het heel verstandig om je zwembad te reinigen alvorens je het zwembad gaat opruimen.

Met de complete schoonmaaksets uit ons assortiment is het eenvoudig om het zwembad te reinigen en zo het zwembad goed en schoon op te kunnen bergen. Sla je zwembad altijd op een droge en licht verwarmde plek op. Zo voorkom je schade aan je zwembad.

Zwembadpomp

Om het water in het zwembad goed te reinigen is het handig om gebruik te maken van een filterpomp. De filterpomp zijn er in twee soorten. We hebben een filterpomp met cartridges en een zandfilterpomp. Let op bij een filterpomp die werkt op cartridges. Er zijn veel verschillende soorten cartridges en zoek dus altijd de juiste cartridges bij jouw filterpomp. Kijk voor verdere informatie en gebruik van de zwembadpomp eens bij de zwembad filterpompen.

Schoonmaak sets

Een schoonmaak set is handig bij het onderhouden en reinigen van je zwembad. We hebben veel verschillende sets met onderdelen en accessoires voor het onderhouden of reinigen van je zwembad. Neem bijvoorbeeld onze schoonmaak set compleet. Deze set bevat bijna alles om je zwembad goed te onderhouden en het water te reinigen. Een schepnet, chloordispenser en testers zijn bijvoorbeeld onderdeel van deze set.

Chemicaliën set

Naast een schoonmaak set voor je zwembad kan een chemie set niet ontbreken. Een chemie set bevat alle producten om jouw zwembadwater in de beste conditie te krijgen en te reinigen. Je wilt natuurlijk in een schoon en fris zwembad springen. Voordeel van een chemie set voor het reinigen en onderhouden van jouw zwembad is dat er ook al een test set voor het water bij zit.

Heb je niet alles van de chemie set nodig om je zwembad te reinigen dan is dat geen probleem. De chemicaliën voor het reinigen van het zwembadwater zijn ook los verkrijgbaar.

Chloortabletten

Chloortabletten geven langzaam chloor af aan het zwembadwater. Chloor zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen zich te vermenigvuldigen. Gebruik voor chloortabletten altijd een chloordispenser en vergeet niet de waarde van het zwemwater te testen met een tester.

Anti-alg

Water dat stil staat in de zon is een broeiplaats voor algen. Bij je opzetzwembad kan dit dus ook worden voorkomen. Om algengroei in je zwembad te voorkomen gebruik je anti-alg. Voeg dit product nooit rechtstreeks toe aan het zwembadwater. Anti-alg zit niet vaak bij een schoonmaak set, maar wordt wel veel gebruikt bij zwembaden die langere tijd staan om het water te reinigen en te ontdoen van algengroei.

Ph-min en Ph-plus granulaat

De pH-waarde van je zwembad is belangrijk om het chloor zo optimaal mogelijk te laten werken. Deze waarde kun je meten met de testset ph en chloor. ph-plus en ph-min granulaat helpt om de juiste pH-waarde voor je zwembad te bereiken. Deze waarde moet tussen de 7,2 en 7,6 liggen. Ph-granulaat zorgt er dus voor dat chloortabletten het meest efficiënt werken in het zwembadwater.

Bodemstofzuiger

Een bodemstofzuiger zorgt ervoor dat de bodem van je zwembad helemaal schoon blijft. Zo voorkom je vuil en kalk aan de binnenkant van je zwembad. De flowclear bodemstofzuiger is makkelijk aan te sluiten op de filterpomp. Met de verschillende opzetstukken kan de bodemstuifzuiger elke plek in het zwembad bereiken en is je zwembad snel weer helemaal schoon en fris.