Zwembad filterpomp

1–12 van in totaal 20 producten

Zwembad filterpomp

Een zwembad filterpomp ofwel zwembadpomp  is een belangrijk onderdeel voor het onderhoud van je zwembad en zwembadwater. Voor opzetzwembaden of frame zwembaden adviseren wij altijd een zwembadpomp te gebruiken. Enige vereiste is dat het zwembad de aansluitingen heeft voor een zwembadpomp. Niet alle opblaasbare zwembaden en schottenbaden hebben de mogelijkheid om een filterpomp erop aan te sluiten. Check daarom van tevoren goed of je zwembad een aansluiting heeft voor een filterpomp. Daarbij is het belangrijk om te kijken welke maat aansluiting jouw zwembad heeft. Vaak is dit 32 mm of 38 mm.

Een zwembad filterpomp zorgt ervoor dat het water in beweging is en mooi helder en schoon blijft. Dankzij de pomp krijgen bacteriën minder kans zich te vermenigvuldigen. De cartridge binnen de filterpomp filtert het meeste vuil uit het zwembad, waardoor er weer schoon gefilterd water terug het zwembad ingepompt wordt. Een zwembadpomp zorgt ervoor dat het zwembad en zwembadwater in een betere conditie blijft. Hierdoor wordt er water bespaart en gaat het zwembad langer mee.

Zwembadpompen zijn er in verschillende soorten, maten en merken. Het is dus belangrijk om vooraf te weten voor welk zwembad je een zwembadpomp zoekt. De zwembadpomp is inmiddels niet meer weg te denken bij opzetzwembaden van Bestway en Intex. Met een filterpomp zorg je voor ultiem zwemplezier zomers lang!

Welke zwembadpomp heb ik nodig voor mijn zwembad?

Belangrijk is dat je de juiste zwembad filterpomp kiest voor je zwembad. Wij bieden twee soorten zwembadpompen aan. Ten eerste hebben we filterpompen die het water filteren middels cartridges. De cartridge vangt veel vuil op en zuivert zo het water. Deze zwembadpomp raden wij aan voor kleinere zwembaden. Ten tweede kan je voor een zandfilterpomp kiezen. De zandfilterpomp raden wij aan voor grotere zwembaden. Bij deze zwembadpomp stop je filterzand of polysphere in het zandfilter. Voordeel is dat kleinere deeltjes uit het water worden gefilterd ten opzichte van de filterpomp die werkt op een cartridge. Alle deeltjes groter dan de zandkorrel zal uit het water worden gefilterd en gescheiden worden van het water.

Wanneer de zwembadpomp voldoende capaciteit heeft het water van het zwembad te filteren geeft dit het beste resultaat. Aan de hand van het aantal liter water wat in het zwembad gaat kan de juiste zwembadpomp gevonden worden. In de basis hanteren we de regel: maximale inhoud water (in liters) van het zwembad maal 0,3. Hierdoor kan de meest geschikte zwembadpomp berekend worden en filtert de zwembadpomp het volledige zwembadwater in ongeveer 3 uur. Een van onze grootste zandfilterpomp is de Bestway zandfilterpomp 11.355 liter/uur.

Wij bieden voor veel Bestway en Intex opzetzwembaden de juiste (zand)filterpomp aan. Let goed op de aansluitslang doorsnede deze is 32 mm of 38 mm. Ga dus na bij het zwembad welke doorsnede je nodig hebt om de juiste zwembadpomp aan te kunnen sluiten. Dit staat aangeven bij de specificaties van het zwembad te vinden in handleiding of op de buitenkant van de doos van het zwembad.

Gebruik van een (zand)filterpomp

De zwembandpomp is eenvoudig aan te sluiten aan het zwembad. Plaats de zwembad filterpomp op een stabiele plek op ongeveer 1 à 2 meter naast het zwembad. Aan de hand van de gebruiksaanwijzing kan de filterpomp eenvoudig aangesloten worden. De zwembad filterpomp is waterbestendig en kan dus buiten blijven staan. Het is wel aan te raden om bij een hevige regenbui of langdurige regenbuien de filterpomp af te dekken.

Wij adviseren om de zwembadpomp minimaal 5 uur per dag aan te zetten. Wanneer de filterpomp hele dagen filtert zal de levensduur van de filterpomp snel achteruit gaan en kost het veel (onnodige) energie. Het heeft de voorkeur om de zwembadpomp het water te laten filteren wanneer het zwembad niet in gebruik is. Natuurlijk is het ook mogelijk de filterpomp te laten draaien tijdens gebruik van het zwembad al heeft dat niet de voorkeur.

Onderhoud zwembadpomp en filtercartridge

Binnen de zwembad filterpomp zit een cartridge die het vuil uit het water opvangt en daardoor het water zuivert. Wij raden aan om elke dag de cartridge schoon te maken met lauw water om ervoor te zorgen dat de zwembad filterpomp op de maximale capaciteit blijft draaien. Gebruik bij het schoonmaken van de cartridge geen schoonmaakartikelen. Vergeet niet de filterpomp uit te schakelen bij het schoonmaken van de cartridge. Wanneer het zwembad veel in gebruik wordt genomen in combinatie met de zwembadpomp adviseren wij om de filter cartridge iedere 2 weken te vervangen. Let er op dus op dat je genoeg schone cartridges op voorraad hebt om de vervuilde cartridges te kunnen vervangen.

Bij aanschaf van nieuwe filter cartridges dien je te letten op welk type cartridge er nodig is voor de zwembad filterpomp. Er zijn veel verschillende soorten cartridges die niet allemaal in de pomp passen. Ga na welke soort pomp je hebt en welke type cartridge daarbij hoort zodat je altijd de juiste cartridge in huis haalt. Bestway en Intex hebben namelijk hun eigen cartridge in verschillende types. Bij ons op de website zijn voordelig de juiste cartridges te verkrijgen met vaak mooie aanbiedingen.

Het voordeel van de zandfilterpomp zit hem naast het nog beter filteren van het water ook in het onderhoud. In tegenstelling tot de filterpomp met cartridges is het bij de zandfilterpomp niet nodig om een keer in de 2 weken een cartridge te vervangen. Bij de zandfilterpomp is het alleen nodig om wekelijks de zwembadpomp te backwashen (zoals beschreven in de handleiding). Wij adviseren om het filterzand iedere 2 jaar te vervangen, door het filteren van het water slijten de zandkorrels en kunnen ze in het zwembad terecht komen. Daarom is het belangrijk om het filterzand tijdig te vervangen. Een andere mogelijkheid om gebruik te maken van polysphere dit is een vervanger voor het doorgaans gebruikte zand in de zandfilter. Deze gaan minder lang mee, maar heeft als voordeel dat je de zwembadpomp niet wekelijks hoeft te backwassen en is eenvoudig schoon te maken.

Andere zwembad schoonmaakartikelen

Naast de zwembadpomp zijn er ook andere hulpmiddelen om het zwembadwater in een zo optimaal mogelijke conditie te houden. Denk daarbij aan schoonmaakartikelen zoals zwembad chloortabletten, anti-alg en PH granulaat. Los daarvan kan er ook veel vuil in het water worden voorkomen door te denken aan een goed afdekzeil om bladeren of insecten tegen te gaan in het zwembad en verstopping van de pomp tegen te gaan. Daarnaast bieden wij ook schoonmaaksets aan om het ergste vuil uit het zwembad te krijgen en daardoor de zwembad filterpomp het beste te laten werken tijdens het filteren van het water.

Zwembad accessoires bij Summertoys

Voor alles rondom een zwembad kopen ben je bij Summertoys aan het juiste adres. Summertoys heeft een naast een zwembadpomp een breed assortiment aan zwembad accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zwembad afdekzeil of een mooie zachte zwembad ondervloer waardoor de onderkant van je zwembad beschermd is. Op deze manier heb je vele jaren plezier van een zwembad in de tuin.