Opzetzwembaden

1–12 van in totaal 134 producten

Opzetzwembad

Een opzetzwembad heeft als voordeel dat je deze makkelijk en snel neerzet en er de hele zomer plezier van kunt hebben. Een opzet zwembad kopen is een stuk voordeliger dan een inbouwzwembad en in de koudere maanden kun je deze netjes opbergen waardoor het zwembad in goede staat blijft. Bij Summertoys verkopen we diverse opzetzwembaden van onder andere het merk Bestway. Dit merk biedt volgens veel mensen, en ook volgens ons, de beste prijs-kwaliteit. Welke het beste is voor jou? Bekijk ons assortiment, lees verder voor aankoopadvies of neem direct contact op voor advies op maat.

Opzet zwembad kopen

Je wilt een opzetzwembad kopen om in de zomer in je eigen tuin te kunnen ontspannen. Misschien koop je hem voor jezelf, voor je kinderen of voor het hele gezin. Wie het bad zal gaan gebruiken is uiteraard belangrijk bij de keuze in aankoop. Volwassenen willen vaak een groot en diep zwembad, terwijl voor kinderen een ondiep opzet zwembad kopen de betere keus is. En ga je een rond zwembad kopen, of is hoekig een betere keus? En kun je beter een schottenbad of frame zwembad bestellen? Op deze vragen en meer, geven wij als specialist graag antwoord.

Opzetzwembad kopen voor in de tuin?

Je eigen zwembad kopen, dat klinkt voor veel mensen als een droom die uitkomt. Door dit bij Summertoys te doen, zul je er zeker geen spijt van krijgen. Wanneer je op zoek bent naar een opzetzwembad voor in de tuin dan ben je bij Summertoys, als specialist in buitenspeelgoed, aan het juiste adres. Summertoys heeft namelijk een breed assortiment aan zwembaden. Bij een opzetzwembad kan je kiezen tussen een frame zwembad of een schottenbad. Onderstaand lees je wat het verschil tussen een frame zwembad en schottenbad is. Beide zijn opzetzwembaden, maar de verschillen zijn groot.

Schottenbaden

Ook voor het kopen van jouw eigen schottenbad in de tuin kan je bij Summertoys terecht. Een schottenbad is net even wat steviger dan een opblaasbaar zwembad. Het zwembad bestaat uit één stuk en zonder in elkaar zetten of opblazen kun je deze uitklappen. De meeste schotten baden zijn rond, om zo de rand optimaal overeind te houden. Dit type opzetzwembad gaat minder snel lek dan een opblaasbaar zwembad waardoor de kinderen vrijuit waterplezier kunnen hebben in jullie eigen schottenbad. De diepte van een schottenbad gaat meestal tot zo’n 40 centimeter. Voor volwassenen is de keuze daarom vaak een frame zwembad te kopen, welke groter en dieper is.

Frame zwembaden

Een frame zwembad is een stevig, sterk en duurzaam opzetzwembad voor in de tuin. Bij Summertoys kan je terecht voor de kleinste tot en met de grootste frame zwembaden! Zoek je een opzetzwembad 150 of 132 cm diep? Dan kom je bij een frame zwembad uit. Door het frame kan een opzetzwembad groot tot zeer groot zijn. Het frame zorgt namelijk voor het in vorm blijven. Dit is wezenlijk anders dan een schottenbad. Bij Summertoys gaan dit type opzetzwembaden tot meer dan 6 meter lang! Je kunt hier dus prima baantjes in trekken. Maar of een opzetzwembad groot en diep altijd het beste is, daar duiken we in de volgende alinea dieper in.

Hoe diep is een groot opzetzwembad?

Een diep opzetzwembad klinkt heerlijk, maar is een groot opzetzwembad kopen voor jou de beste keus? Het antwoord hierop kan je verbazen, maar in sommige gevallen is juist een kleiner en ondieper opzet zwembad kopen een betere keus. Houd rekening met de diepte bepalen bij een opzetzwembad kopen: hoe dieper en groter het zwembad, des te langer duurt het opwarmen ervan. Je kunt opzetzwembaden in tal van dieptes kopen. Een opzetzwembad van 150 cm diep zal langzaam opwarmen dan een zwembad van 122 cm diep. Bij een groot opzetzwembad raden we solar verwarmingspanelen aan. Hier stroomt het water doorheen waardoor het opwarmt aan de zon. Een groot opzetzwembad wordt daardoor sneller warm zonder extra energiekosten.

Wat is het beste opzetzwembad?

Je weet nu dat je bij de keuze in diepte rekening moet houden met een goede diepte en grootte om het water snel op te warmen. Wat is het beste opzetzwembad? Eén waar je het meeste gebruik van maakt! Denk bij het kopen na over hoe jij het zwembad gaat gebruiken. Als je kinderen hebt, kies dan een veilige diepte en een makkelijke manier om erin en uit te kunnen. Ga je zwemmen in het opzetzwembad? Dan geldt hoe langer hoe beter, je kunt daardoor namelijk beter baantjes trekken. Ga je voornamelijk ontspannen met elkaar, balspellen spelen of kletsen? Dan is een rond zwembad juist leuker.

Wat is beter, een rond of rechthoekig zwembad?

Een veelgestelde vraag is: “Wat is beter, een rond of rechthoekig zwembad?” Het antwoord hierop is niet eenduidig. Wat het beste opzetzwembad voor jou is, hangt allereerst af van je tuin. Als het zwembad in een hoek staat, heb je meer aan een rechthoekig zwembad. Staat je zwembad vrij in de tuin? Dan is een rond bad beter. Tenzij je een opzetzwembad met overkapping gaat bouwen, want de overkapping rechthoekig maken is een stuk makkelijker! Wat betreft de drukverdeling van het water zal een rond zwembad een betere vorm zijn, maar met een frame opzet zwembad kopen, kun je er vanuit gaan dat je een sterke constructie krijgt bij een rechthoekig zwembad.

Wordt er weleens hout voor een opzetzwembad gebruikt?

Hout kennen we natuurlijk van de hot tubs en bubbelbaden, maar wordt voor een opzetzwembad ook weleens hout gebruikt? Je kunt zelf een ombouw maken voor een frame zwembad, maar hout wordt als frame niet gebruikt. Wel bestaan er ronde opzetzwembaden met rotan print en een bruin frame. Als je een houten zwembad zoekt, kom je uit bij een Gre zwembad. Gre is een Spaanse fabrikant van de grotere opzetbaden met een luxe uitstraling. De prijzen zijn hoger dan voor een frame- of schottenbad, maar een Gre zwembad moet je zien als inbouwzwembad boven de grond. Je haalt deze aan het eind van de zomer dus ook niet weg uit je tuin maar laat je het hele jaar door staan.

Opzetzwembad opbergen

Een eerder genoemd voordeel van een opzetzwembad is dat je deze kunt opbergen als het zwemweer voorbij is. Ook bij een opzetzwembad met overkapping is dit leuk, want de overkapping kan in de overige maanden dienst doen bij een gezellig zitje. Hoeveel ruimte neemt een opzetzwembad en hoe kun je deze opbergen? Bij onze producten vermelden we de verpakkingsmaat, en hoewel het raadzaam is een zwembad zo min mogelijk op te vouwen, geeft dit wel aan hoe weinig ruimte dit inneemt. Als je het opzet zwembad opbergt, laat deze dan goed drogen, zo voorkom je schimmel. Bewaar het vervolgens in een vorstvrije (+5 graden Celsius), droge ruimte. Voor bewaaradvies voor het door jou gekochte zwembad kan je contact met ons opnemen.

Summertoys, het adres voor opzetzwembaden kopen

Wat zijn de voordelen van een opzetzwembad bestellen bij Summertoys? Allereerst leveren wij supersnel! Als je voor 12:00 uur je bestelling plaatst, dan heb je deze de volgende werkdag al in huis. Boven de €50,- is levering gratis en je mag zelfs achteraf betalen. Indien een product op voorraad is, hebben we deze in de regel dus ook direct leverbaar. Zelfs afhalen is op werkdagen tijdens de afhaaltijden mogelijk. Overweeg je nu een opzetzwembad kopen en zie je een mooie aanbieding in onze shop? Bestel hem dan vandaag nog!