Zwembad chloortabletten

Toon alle 11 resultaten

Chloortabletten kopen

Met chloortabletten houd je het water in je zwembad schoon. Gebruik jij al weleens een chloortablet zwembad? Dan hoeven we je waarschijnlijk weinig over de voordelen te vertellen. Gebruik je nog geen chloortabletten voor je zwembad? Lees dan zeker verder voor informatie over hoe je met chloor tabletten zwembaden schoonhoudt en hoe je ze moet gebruiken. In alle gevallen vind je bij Summertoys alles om je zwemwater schoon te houden. Logisch, wij zijn immers specialist in zwembaden. Een bijkomend voordeel is dat je naast chloortabletten kopen ook bij ons terechtkunt voor vele andere zwembad accessoires.

Chloortablet zwembad: dit moet je weten

Later zullen we dieper op de volgende onderwerpen ingaan, maar voordat je zwembad chloor gaat gebruiken, zijn er een aantal dingen die je moet weten. Er bestaat niet één soort zwembadchloor, er zijn meerdere soorten chloortabletten voor een zwembad. Je kunt het volgende onthouden: met een quick chloortablet kun je je zwembad snel in gebruik nemen en met long chloortabletten kun je het zwemwater onderhouden. Meet altijd de pH waarde van het water voordat je chloor toevoegt . De testset en de middelen om de optimale pH waarde te bereiken kun je samen met de chloortabletten kopen. Doe de chloor tabletten voor het zwembad altijd in een dispenser. Je raadt het misschien al: ook een dispenser voeg je bij ons gemakkelijk aan je bestelling toe.

Chloortablet zwembad aanbieding

Als je in onze webshop rondkijkt, vallen meteen de aanbiedingen op. Bij Summertoys hebben we altijd wisselende aanbiedingen. Wil je chloortabletten kopen en zie je een goede aanbieding? Bestel dan direct bijvoorbeeld 5 kg. Je hebt het dan mooi klaar liggen en zo heb je er de rest van de zomer geen omkijken meer naar. Omdat je altijd chloor voor zwembaden nodig hebt, gaat het vanzelf wel op. Bestel direct ook een paar chemie sets erbij, zo kun je na het verversen van het zwembadwater direct weer de pH waarde meten en optimaliseren.

Chloor in zwembad essentieel

Is chloor in zwembad nodig? Jazeker, het water moet schoongehouden worden om te voorkomen dat het een bron van bacteriën wordt. Mensen vragen nog wel eens: “is chloor in zwembad schadelijk?” Het antwoord is nee: water zonder chloor kan veel algen en bacteriën bevatten waardoor het schadelijker kan zijn dan chloor. De concentratie chloor moet echter niet te hoog zijn. Vandaar dat wij adviseren om goed de verpakking te lezen en het water regelmatig te testen. Voeg chloor bij voorkeur in de avond toe wanneer je de volgende dag gaat zwemmen. Het chloor is dan al beter opgelost in het water. Dit is ook waarom de voorkeur gegeven wordt aan chloortabletten met een langdurige werking.

Chloortabletten met een langdurige werking

Er bestaat voor zwembaden vloeibaar chloor, chloor poeder en chloortabletten. Een chloortablet heeft voor een zwembad wat ons betreft de voorkeur. De afgifte gaat mooi geleidelijk, zeker wanneer je chloortablet zwembad long koopt. Long geeft aan dat het een langdurige afgifte heeft. Je zult merken dat je maar weinig chloor voor het zwembad nodig hebt. Wat als je te veel chloor in het zwembad hebt? Geen zorgen, laat het zwembad in de zon staan zonder afdekhoes. Hierdoor zal UV-licht het chloorgehalte naar beneden brengen.

Vrij en gebonden chloor

Chloor komt in het zwembad voor als vrij en gebonden chloor. Gebonden chloor heeft zich verbonden aan vuil, vrij chloor nog niet. Na verloop van tijd kan de hoeveelheid gebonden chloor te hoog worden. Daarom is het belangrijk dat UV-licht het zwembad bereikt. De UV-straling breekt chloor af en doodt bacteriën. Er zijn ook UV-lampen voor zwembaden te koop; de werking hiervan is vergelijkbaar met die van de zon. Ruik je chloor in het zwembad? Vrij chloor zul je nauwelijks ruiken, terwijl gebonden chloor wel een geur verspreidt. Een sterke geur van zwembad chloor geeft dus aan dat het zwemwater verontreinigd is.

Chloor is geen alternatief voor filters en pomp

Bovenstaande alinea geeft goed aan dat zwembadchloor belangrijk is maar belangrijk om te weten, is dat het geen alternatief is voor een filter en een pomp. Hoewel chloor voor zwembaden gemaakt is om het water schoon te houden, blijft het vuil wel in een andere vorm in het water aanwezig. Bij kleine zwembaden zal eens in de zoveel tijd het water verversen een optie zijn, maar bij grote zwembaden doe je dit liever niet vaker dan één of twee keer per seizoen. Om het water schoon te houden, gebruik je een zwembadpomp met filter. Ook andersom zal een filter er niet voor zorgen dat zwembad chloor kopen overbodig wordt. Bekijk daarom ook ons assortiment filterpompen. Ook hier hebben we uitstekende aanbiedingen en zullen de prijzen je verbazen. Bestel direct extra filters, deze zul je ongeveer twee keer per maand moeten vervangen.

Zwembad chloor kopen bij Summertoys

Waarom zou je zwembad chloor kopen bij Summertoys? Wij hebben altijd wel een goede chloortabletten aanbieding. Bovendien kun je, zoals eerder genoemd, naast het zwembad chloor ook alle andere accessoires bij ons bestellen. Wat zijn de beste chloortabletten? Onze chloortabletten verkopen we al zeer lang. We leveren deze aan dezelfde klanten die bij ons hun zwembad kopen. Hierdoor weten zij, en weet jij nu ook, dat je op onze kwaliteit kunt vertrouwen. Om zwembaden van soms wel duizenden euro’s schoon te houden, leveren we uiteraard de beste chloortabletten.

Chloortabletten zwembad Intex

Wij verkopen met name zwembaden van Intex en Bestway. Daarbij kopen klanten meestal direct een chemie set en een filterpomp als deze niet al bij het zwembad geleverd wordt. Met onze chloortabletten zwembaden van Intex of Bestway schoon houden? Dat kan gemakkelijk.

Chloor in kinderzwembaden

Gebruik in zwembaden voor kinderen onder de 12 maanden geen chloor. Dit blijkt uit onderzoek van de Hoge Gezondheidsraad in België. Voor kinderen ouder dan 1 jaar, maar wel met jonge leeftijden kan beter weinig chloor gebruikt worden en het aantal uur in het zwembad beperkt worden. Voor kleine zwembaden is het water vaker verversen ook relatief makkelijk te doen.

Tips voor zwembadwater schoonhouden

Een van de belangrijkste manieren om het zwembadwater langer schoon te houden, is door te douchen voor je in het zwembad springt. Een voetenbadje helpt om zand en grof vuil buiten het bad te houden, maar bacteriën, virussen en vuil afkomstig van het lichaam komt zo alsnog het bad in. Als je merkt dat je zwemwater snel vies wordt, bestel dan onze solar buitendouche. Zo kun je heerlijk douchen met door de zon opgewarmd water, en dan lekker afkoelen in het zwembad. Ben je weer uit het zwembad en ga je het bad de rest van de dag niet gebruiken? Dek deze dan af met een afdekhoes. Zo voorkom je dat er vuil uit de lucht in het water komt.

Veelgestelde vragen over chloor in zwembaden

We krijgen bij Summertoys regelmatig vragen over zwembad chloor kopen. Met bovenstaande informatie hebben we de belangrijkste punten genoemd. Onderstaand gaan we middels een aantal veelgestelde vragen in op chloor voor zwembaden gebruiken. We hopen dat je na het lezen van de antwoorden op deze vragen met een zeker gevoel zwembad chloor kunt kopen. Heb je toch nog een vraag? Onze specialisten staan je graag te woord.

Wat zijn zwembad chloortabletten?

Heb jij een groot opzetzwembad of sta je op het punt om er één te kopen? Dan kun je eigenlijk niet om chloortabletten heen. Zwembad chloor zorgt er namelijk voor dat je zwembadwater in een optimale conditie blijft. Chloor is een desinfectiemiddel dat voorkomt dat er schimmels en bacteriën ontstaan in het zwemwater. Zeker wanneer je het water niet regelmatig wilt verversen is het gebruik van zwembad chloortabletten aan te raden. Met name de grote frame zwembaden bevatten dusdanig veel liters water dat jij deze niet wekelijks leeg wilt maken om deze vervolgens weer te vullen met schoon water.

Hoe vaak chloortabletten in zwembad?

Hoe gebruik je een chloortablet in zwembaden? Zodra jij je opzetzwembad neergezet hebt vul je deze met water. Een frame zwembad vul je altijd voor 90% met water. Zodra dit gebeurd is begin je met het testen van het water. Hiervoor je gebruik je een testset chloor en pH. Deze geeft aan wat de pH-waarde en chloorgehalte van je water is. Chloor voor het zwembad werkt pas optimaal wanneer de pH-waarde van je zwembadwater op orde is. Een waarde tussen 7,2 en 7,6 is ideaal voor de meest optimale werking van je zwembad chloortabletten. Eerst zorg je er dus voor dat de pH-waarde van je zwembadwater goed is. Wanneer dit het geval is start je met chloortabletten mini quick. Deze tabletten lossen extra snel op. Per 1.000 liter gebruik je 3 tabletten. Deze mogen nooit rechtstreek in het zwembad gegooid worden. Gebruik dus altijd een chloordispenser of de chemconnect van je zwembad. Zodra de tabletten opgelost zijn test je wederom de kwaliteit van je zwembadwater. De chloorwaarde moet tussen de 2 en 5 ppm liggen.

Hoe lang doe je met een chloortablet?

Hoe lang je met een chloortablet voor een zwembad doet, hangt af van de omstandigheden. Om hier een beeld van te krijgen zul je de pH waarde regelmatig moeten testen. Als je eenmaal weet wanneer de waarde te laag is, kun je op de juiste momenten met een chloortablet zwembadwater schoon houden. Aan het begin zul je vaker testen dan later, aangezien je op een gegeven moment wel weet wat de hoeveelheid chloor is die je gebruikt. Voor het onderhoud gebruik je altijd chloortabletten long, in verband met de langzame afgifte. Lees verder over de kwaliteit van je zwemwater op peil houden.

Hoe houd ik mijn zwemwater op peil?

Zodra je zwemwater een ideale chloorwaarde bereikt heeft is het belangrijk dat je deze op peil houdt. Wij adviseren je dus ook om op regelmatige basis je water te testen. Bij intensief gebruik van je opzetzwembad is het aan te raden om het zwemwater om de paar dagen even te testen. Als het chloorgehalte in je zwemwater op peil is dan kun je zwembad chloortabletten long mini gebruiken. Deze zorgen voor een langzame afgifte van het chloor. De tabletten doen er dagen over voordat deze volledig opgelost zijn. Door deze langzame afgifte blijft de chloorwaarde op peil. Mocht de chloorwaarde toch uit balans raken dan kun je tussendoor de snel oplossende mini quick tabletten gebruiken om de waarde te herstellen. Het op peil houden van je zwembadwater lijkt een hele klus, maar in de praktijk zal je merken dat het reuze meevalt.

Weersinvloeden kunnen veel invloed hebben op de waarde van jouw zwembadwater. Wanneer je opzetzwembad in de volle zon staat dan kan er sneller algvorming ontstaan. Je zou het zwembad kunnen afdekken met een zwembad afdekzeil zodra je hier even geen gebruik van maakt. Ook zorgt een afdekzeil ervoor dat er minder vuil en ongedierte in het water terechtkomt. Ook dit komt natuurlijk ten goede aan de kwaliteit van je zwembadwater.

Kan ik chloortabletten voor een jacuzzi gebruiken?

Zwembadchloor en jacuzzi chloor kunnen soms in beide baden gebruikt worden, maar alleen als het op de verpakking aangegeven staat. Voor een jacuzzi of lay z spa heb je de chloortabletten mini nodig, omdat er immers veel minder water in een jacuzzi zit ten opzichte van een zwembad. Daarnaast is het water in een jacuzzi, bubbelbad of spa veel warmer dan het zwembadwater. Lees daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing van je jacuzzi of spa en van de chloortabletten. Per type bad kunnen verschillende producten nodig zijn. Verkeerd gebruik kan leiden tot schade aan de pomp, verwarmingselementen en het plastic. Neem bij twijfel over chloor altijd contact op.

Andere producten van Summertoys bekijken

Misschien ben je op deze pagina gekomen omdat je alleen zocht naar chloortabletten. Voor je deze bestelt en weggaat, is het altijd handig om ons gehele assortiment te bekijken. We hebben alles voor zwembaden en ook veel outdoor speelgoed. Veel mensen denken dat speelgoed alleen voor kinderen is, maar voor volwassenen is ons assortiment net zo groot. Van een chloortablet voor zwembaden tot grote XXL zwembaden voor in de tuin, bij Summertoys zul je gegarandeerd slagen. Wij bieden zelfs SUP boards, een opblaasboot en opblaasbare kano’s aan. Bovendien bieden wij alles aan voor zeer voordelige prijzen! Bestel wel op tijd, want zeker in de zomer met mooi weer raken producten snel uitverkocht. Waar je zoektocht naar chloortabletten zwembad wel niet toe kan leiden! Krijg een heerlijke relaxte of juist actieve zomer met Summertoys.