Opblaasbaar zwembad rechthoek

1–12 van in totaal 14 producten

Opblaas zwembad rechthoekig

Opblaas zwembaden zijn er in vele soorten, maten en vormen. Echter is een rechthoekig zwembad het meest verkocht. Dit komt dat deze vaak makkelijker te plaatsen zijn in je tuin.  Een rond zwembad neemt over het algemeen meer ruimte in beslag. Daarnaast zijn de meeste opblaasbare familie zwembaden rechthoekig. Deze zwembaden zijn makkelijk op te zetten, betaalbaar en prettig in gebruik. Zodra er een warme periode aanbreekt, is een rechthoekig zwembad snel en makkelijk opgezet. Bovendien is deze aanzienlijk sneller gevuld dan een frame zwembad omdat er veel minder water in gaat.

Tot welke leeftijd kan ik een opblaasbaar zwembad gebruiken?

Je ziet dat gezinnen met kleinere kinderen vaak kiezen voor een opblaasbaar zwembad. Deze zijn over het algemeen wat lager, zodat kinderen er makkelijk zelf in en uit kunnen stappen. Een rechthoekig zwembad kun je snel in gebruik nemen en een langere periode laten staan. Doordat er relatief weinig liters water in gaan kun je dit gedurende het seizoen makkelijk een aantal keren verversen. Op een opblaasbaar zwembad kan vrijwel nooit een filterpomp aangesloten worden. Wanneer kinderen groter worden zie je dat gezinnen sneller kiezen voor een frame zwembad. Dit zijn zwembaden die meestal voor een langere periode blijven staan.

Hoe plaats je een rechthoekig zwembad

Plaats een zwembad altijd op een vlakke, horizontale ondergrond. Een opblaasbaar zwembad dien je nooit rechtstreeks op tegels, stenen of zand te plaatsen. Wij adviseren om hier altijd een zwembad ondervloer te gebruiken om je zwembad op te plaatsen. Deze voorkomen beschadigingen aan de bodem van het zwembad. Voor een rechthoekig opblaas zwembad dat je op een terras wil plaatsen kun je het best gebruik maken van zwembad ondervloertegels. Hiermee kun je een rechthoek maken die iets groter is dan de afmetingen van het zwembad dat je wilt plaatsen. Wanneer je het zwembad op het gras plaatst dan wordt er vaak een zwembad grondzeil onder geplaatst. Deze zorgt ervoor dat de onderkant van je zwembad schoon blijft en niet onder het gras of modder komt te zitten.