Zwembad accessoires

1–12 van in totaal 99 producten

Zwembad accessoires

Zwembad accessoires zijn erg belangrijk bij het goed onderhouden van je onlangs aangeschafte zwembad. Ga jij een opzetzwembad kopen? Kijk dan ook direct naar de benodigde accessoires. Deze zijn zowel voor preventief onderhoud als tussentijds onderhoud of na afloop van gebruik te gebruiken. Door het nodige onderhoud blijft het water helder en schoon, dan kan je volop genieten van je zwembad. Er zijn veel verschillende zwembad accessoires die bijdragen aan het onderhouden van het opblaas of frame zwembad. Denk daarbij aan een zwembad filterpomp of bijvoorbeeld een goede zwembad ondervloer.

Dankzij verschillende zwembad accessoires blijft het opzet zwembad in goede conditie. Bij goed gebruik van zwembad chemicaliën kan je liters water besparen in je zwembad. Je hoeft het water  dan minder vaak te verversen. Ook een zwembad afdekzeil zorgt ervoor dat je het water minder snel hoeft te verversen en is dus net zo belangrijk als het werken met zwembad chloortabletten. Zwembad accessoires zijn dus belangrijk voor goed onderhoud van het zwembad. Verder hebben wij andere accessoires voor het zwembad om het gemak en plezier van het zwemmen te vergroten denk hierbij aan een zwembadladder, warmtepomp, solar lamp of een bekerhouder. En voor het ultieme plezier kun je natuurlijk een kijkje nemen bij onze opblaasartikelen.

Zwembad toebehoren

Voor de grotere zwembaden raden wij aan om een filterpomp op het zwembad aan te sluiten. Een zwembadpomp zorgt ervoor dat het water circuleert en gefilterd terug het zwembad ingepompt wordt. Hierdoor blijft het water langer schoon en fris. Een filterpomp als zwembad accessoire is handig voor goed onderhouden van je zwembad. Kijk dus voor de geschikte zwembadpomp en cartridges even bij de categorie zwembad filterpompen.

Naast een filterpomp raden wij aan om het zwembad na gebruik te voorzien van een afdekzeil of een zwembad overkapping. Een afdekzeil of zwembad overkapping zorgt ervoor dat er minder snel bladeren, insecten of ander vuil in het zwembad terecht komt. Let wel op de juiste maatvoering van het afdekzeil. Zo past een Intex afdekzeil niet zomaar op een zwembad van een ander merk. Een afdekzeil als zwembad accessoire is niet meer weg te denken bij je eigen zwembad. Verdere uitleg over afdekzeilen is te vinden bij zwembad afdekzeilen.

Niet alleen zijn er afdekzeilen en zwembadpompen als zwembad accessoires ook is een grondzeil belangrijk voor goed onderhoud van het zwembad. Dit gaat schade aan de onderkant van zwembad tegen. Als ondervloer kan je ook kiezen voor zwembad ondertegels. Deze ondertegels beschermen het zwembad tegen schade en hebben als voordeel dat deze ondervloer ook comfortabel aanvoelt in het zwembad en daar om heen.

Naast zwembad accessoires voor het zwembad zelf of het zwembadwater zijn er handige accessoires voor het opzetten van een opblaaszwembad. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk het zwembad hebben staan in de tuin om er gebruik van te maken. Voor een opblaaszwembad is het handig om een luchtpomp aan te schaffen. Let bij een luchtpomp op dat deze krachtig genoeg is om het volledige zwembad op te blazen. In ons assortiment hebben we handpompen maar ook volledig elektrische pompen om snel het zwembad opgezet te krijgen. Deze zwembad accessoire zorgt voor veel gemak bij het opzetten van een opblaaszwembad.

Zwembad chemicaliën

Zwembad chemicaliën zijn vooral bedoelt om het water te zuiveren. Naast het zwembad goed onderhouden met verschillende toebehoren is het ook van belang het water goed te onderhouden. Voor het onderhouden van het zwemwater zijn er verschillende toebehoren. Er zijn complete sets om het water goed te onderhouden. Ook bieden wij specifieke producten aan als: anti alg, ph-plus granulaat, ph-min granulaat en chloortabletten. Chloor werkt het beste bij de juiste ph-waarde van het water. Controleer dus altijd eerst het water in het zwembad voordat er chloor toegevoegd wordt aan het water. Het zwembadwater is eenvoudig te controleren doormiddel van onze testset chloor en ph. De complete chemie sets voor zwembaden zijn verkrijgbaar in kleine en in grotere varianten afhankelijk van de grootte van het zwembad. Ook is een chemie set verkrijgbaar speciaal voor spa’s.

Let wel op dat chloortabletten nooit rechtstreeks aan het zwembadwater worden toegevoegd. Gebruik voor chloortabletten altijd een chloordispenser. De chloordispenser zorgt ervoor dat het water langzaam chloor tot zich neemt en voorkomt dat het zwembad beschadigd.

Ph-min granulaat en Ph-plus granulaat zorgen ervoor om het zwembadwater in de juiste zuurgraad te laten komen. Dit is belangrijk omdat bij de juiste Ph-waarde chloortabletten het beste resultaat geven. Hierdoor blijft het water in het zwembad schoon en fris. Een andere vloeistof die kan helpen bij het onderhouden van het zwembad is anti-alg. Anti-alg is een product dat niet in een set zit, maar wel veel gebruikt wordt bij zwembaden die langere tijd staan. Voorkom met deze anti-alg vloeistof algengroei in jouw zwembad. Tot slot is er nog iets dat veel mensen vergeten, want Pool Buddy voorkomt slijmerige randen in je zwembad. Dit is vooral van toepassing bij zwembaden die enkele dagen niet gebruikt worden.

Andere zwembad accessoires

Naast bovenstaande zwembad accessoires als zwembadpompen, afdekzeilen en zwembad chemicaliën zijn er nog meer toebehoren voor opblaas- of frame zwembaden. Wanneer het zwembad buiten in de tuin staat kan het echter toch voorkomen dat er vuil in het zwembad terecht komt of dat er aanslag aan de binnenkant van het zwembad ontstaat. Om deze problemen tegen te gaan is de zwembadrobot zeer geschikt. Een zwembadrobot is ideaal en maakt het zwembad voor jou schoon.

De zwembadrobot zorgt ervoor dat vuil en algen aan de wanden en onderkant van het zwembad verwijderd kunnen worden en is zeker voor de grotere en diepere framebaden een onmisbare accessoire. Hoe fijn is het dat je al het onderhoud voor het zwembad uit handen kan geven en nog meer kan genieten van je zwembad op de warme dagen. De zwembadrobot neemt veel schoonmaakwerk over.

Om groot vuil in het water tegen te gaan is een zwembad accessoire als bijvoorbeeld een skimmer een optie. Een skimmer sluit je aan op de filterpomp en zorgt ervoor dat insecten en bladeren opgevangen worden. Dit voorkomt dat vuil dus naar de bodem kan zakken. Een aansluitslang voor de filterpomp wordt bij de skimmer meegeleverd.

Andere accessoires voor het onderhouden van het zwembad zijn bijvoorbeeld de bodemstofzuiger van Bestway. De bodemstofzuiger is eenvoudig aan te sluiten op de filterpomp van het zwembad. Al het vuil kan eenvoudig van de bodem worden gezogen en komt terecht in een herbruikbare bladzak.

Ben je op zoek naar meer gemak en comfort tijdens het zwemmen kijk dan naar een zwembadladder. De ladder zorgt ervoor dat eenvoudig het zwembad betreedt kan worden, maar ook het zwembad eenvoudig kan worden verlaten. Monteren gaat eenvoudig en snel aan de hand van de meegeleverde handleiding. De zwembadladder is een accessoire die vaak gekocht wordt bij een steel pro max zwembad.

Benieuwd naar de temperatuur van het water, ga voor een zwembad thermometer. Zo weet je altijd hoeveel graden het water is. Zwem je vaak in de late uurtjes dan is licht in het zwembad altijd handig. Kijk daarvoor eens naar de drijvende solar lamp. Zo zit je nooit meer in het donker. Super leuke zwembad accessoires om het zwemplezier te vergroten.

Op zoek naar zwembad accessoires en onderdelen voor spa’s kijk dan even bij spa accessoires voor een uitgebreid aanbod aan accessoires.

Mocht je er niet helemaal uitkomen welke accessoires of onderdelen geschikt zijn voor jouw zwembad neem gerust contact op en onze zwembadexperts helpen je verder. Voor alles rondom je eigen zwembad in de tuin kan je bij Summertoys terecht!