Suppen… Iedereen kan het

 

Nederland is een waterrijk land en daardoor bij uitstek een perfect land om te suppen.  Suppen is een hobby die de laatste jaren steeds meer aan populariteit heeft gewonnen.  Dat komt voornamelijk omdat vrijwel iedereen het kan leren en er altijd wel een water, meer of plas in de buurt is. Een sup board lijkt op een grote surfplank waar je rechtop bovenop staat, terwijl jij je met een lange peddel vooruit roeit. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een goed sup board, vrije tijd en evenwicht.

Welk sup board moet ik kiezen?

Wanneer je nog weinig of geen ervaring hebt kun je kiezen voor een opblaasbaar sup board. Deze zijn verkrijgbaar als complete set zodat je in 1x klaar bent om het water op te gaan. Het voordeel van een opblaasbaar sup board is dat je het (in tegenstelling tot een hardboard sup plank) makkelijk overal mee naar toe kan nemen. Wanneer je deze als set aanschaft heb je direct een goede pomp. Dit is nodig omdat je een opblaasbaar sup board niet met een reguliere fietspomp kan oppompen. Wanneer je kiest voor een opblaasbare sup heb je een aantal verschillende modellen.

Voor minder ervaren suppers raden wij aan om te starten met een all round of een touring board. Een all round sup herken je aan de ronde vorm. De Hydro Force huaka’i is één van onze 2 allround sup boarden. Dit board zorgt ervoor dat je een minder hoge snelheid behaald, maar is wel aanzienlijk flexibeler wanneer je wilt sturen.  Door de vorm ligt deze sup ook iets strakker in het water, waardoor je minder evenwicht nodig hebt. Een touring board heeft een wat spitsere neus. Bij de Hydro Force Aqua Cruise zie je duidelijk de spitsere neus ten opzichte van een all round board. Dit board is meer gestroomlijnd en kan daardoor hogere snelheden bereiken en vasthouden. Stoppen en draaien wordt hierdoor wel lastiger dan bij een all round board. Wanneer je al wat ervaring hebt is dit een ideaal bord voor langere tochten. Van beide hebben wij twee modellen in onze collectie. Het verschil tussen de boarden in dezelfde klasse is voornamelijk te lengte van het board. Voor een kleiner board heb je minder kracht nodig en wordt dan ook vaak gebruikt door kinderen en dames.

Wanneer je geen ervaring hebt begin je in water waar je kan staan. Leg je opgeblazen sup op het wateroppervlakte en zorg dat het beveiligingskoord aan de sup en je enkel bevestigd is. Hierdoor blijft de sup bij je wanneer je er vanaf valt. Ga vervolgens op de opblaasbare sup zitten met je knieën op het board. Strek je helemaal uit en begin eerst zo met peddelen om het goede gevoel te krijgen. Wanneer dit goed gaat, ga je op het board staan. Je zal merken dat je nu meer met je evenwicht bezig bent. En zoals bij alles geldt bij suppen ook dat het steeds eenvoudig wordt naarmate je het vaker doet.

Waarom suppen?

In tegenstelling tot een roeiboot of kajak, waar je dicht op het water zit, heb je bij suppen veel meer overzicht. Je staat namelijk op je sup board waardoor je hoger boven het wateroppervlak uitkomt. Met suppen geniet je dus nog meer van de omgeving om je heen. Tevens is suppen een leuke, maar actieve bezigheid. Naast het feit dat jij jezelf vooruit moet peddelen en daarbij veel spieren gebruikt, ben je ook continu bezig met je evenwicht. Het kan dan ook zomaar voorkomen dat je de eerste paar keer spierpijn hebt na een middag actief suppen. Suppen is dan ook een gezonde, actieve, maar vooral hele leuke hobby waarbij je een ongekend gevoel van vrijheid zal ervaren.

Mocht je geen type zijn voor het suppen, maar wel graag het water op wil dan hebben wij ook een aantal kwalitatief hoogwaardige kajaks van Hydro Force. Deze worden compleet als set geleverd, zodat je direct klaar bent om het water op te gaan. Bekijk hier onze complete collectie met opblaasbare kajaks.

 

 

 

 • Joyce
  Snelle service !

  Snel en goed

 • Brigitte Tulp
  Duidelijke informatie en snelle levering

  Prettig geholpen en de levering was zoals beloofd.

 • richard
  goed en correct

  mooi op tijd en goed verpakt

 • Linda
  Top!

  Leuk assortiment, goede communicatie en snel geleverd!

 • Andre
  uitstekend

  Dit bedrijf is precies wat je hoopt te krijgen wanneer je online een bestelling plaatst.Service en klant tevredenheid staat hier op een hoog vaandel.Mijn bestelling raakte ergens zoek bij de pakketbezorger.Dus geen fout bij Summertoy's maar elders.Na telefonisch contact ondernam men ook direct actie..Toen bleek dat mijn bestelling ergens verloren bleek te gaan.Stuurde men mij direct een 2e zending.Ik heb zowel de afhandeling en het contact met dit bedrijf als zeer prettig ervaren.Mijn bestelling ging om een hoog bedrag.Summertoy's nam gelijk mijn zorgen weg en kwam elke belofte na.Mijn bevinding met dit bedrijf is dan ook uitstekend. Ik kan ze niet meer als 5 sterren geven.Maar in mijn ogen verdienen ze er 10..Getekend Andre

 • Mert
  Aanrader

  Gister besteld en vandaag in huis. Goede prijs met black friday.

 • C.
  Perfect

  Ik heb mijn bestelling correct en snel ontvangen.

 • Ans
  goede service

  Helaas was het ontvangen product beschadigd tijdens de verzending. Ik heb zeer snel een nieuw en beter verpakt product ontvangen

 • Tjalling
  Bestelling netjes verzorgt en snel ontvangen.

  Mooie producten voor zeer schappelijke prijzen.

 • Maggie
  Snelle levering

  De skippybal wordt snel geleverd. Het pakketje is goed verpakt.

 • Marijke Ter beek
  Prima geregeld

  Prima geregeld

 • Lynn
  Super! Snelle en goede service.

  Mijn zoontje is super blij met zijn nieuw waterpistool dat tevens ook van goede kwaliteit is! Zijn zwembad hebben we nog niet kunnen uittesten. De levering ging ook super vlot.

 • Daisy
  Goed en snel

  Goede snelle service, geen bijzonderheden gehad. We hebben de foammat gekocht met opstaande randen. Op ons smalle balkon past echt helemaal niets, als het al past kan je er zelf niet meer langs. We hebben ook een opengewerkte balustrade, de kleine kan er niet door heen vallen maar rollend speelgoed wel. Ideaal past precies!

 • Claudia
  Foam tegels

  De bezorging was goed en snel. Kwaliteit is ook super goed. En me kind vindt het super om er op te rollen en te spelen! En qua prijs is het super goed te doen

 • pierre nel
  super

  goed geholpen

 • Mieke
  Heel fijn

  Snel en goed produkt

 • Dick
  Snel en keurige afhandeling

  Zeer tevreden met de service van dit bedrijf.

 • J.J.
  Prima

  Snel en makkelijk

 • Pieter van Straten
  Snelle levering

  Uitstekende service, levering conform levertijd welke op de website staat.

 • Wendy Bouma
  Geweldig

  Gisteren 2 sups besteld en vandaag op het water, fantastisch!

 • Frank
  Super persoonlijke klantenservice

  Perfecte producten worden hier verkocht. Maar vooral het persoonlijke contact maakt het verschil!

 • Rene
  gewoon goed

  snelle levering duidelijke webside zo moet het

 • Jolanda
  Vlotte service

  Pakketje besteld en zeer snel in huis Over de bestelde producten tevreden, luchtbed en parasol houder.

 • Matthijs
  Ziet stevig en goed uit en is het ook.

  Leuk stevig spul voor de kids op het water.

ENTER YOUR EMAIL AND GET

10% OFF

Be the first to know about our exclusive items, New catalogs and special promotions.