Suppen… Iedereen kan het

 

Nederland is een waterrijk land en daardoor bij uitstek een perfect land om te suppen.  Suppen is een hobby die de laatste jaren steeds meer aan populariteit heeft gewonnen.  Dat komt voornamelijk omdat vrijwel iedereen het kan leren en er altijd wel een water, meer of plas in de buurt is. Een sup board lijkt op een grote surfplank waar je rechtop bovenop staat, terwijl jij je met een lange peddel vooruit roeit. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een goed sup board, vrije tijd en evenwicht.

Welk sup board moet ik kiezen?

Wanneer je nog weinig of geen ervaring hebt kun je kiezen voor een opblaasbaar sup board. Deze zijn verkrijgbaar als complete set zodat je in 1x klaar bent om het water op te gaan. Het voordeel van een opblaasbaar sup board is dat je het (in tegenstelling tot een hardboard sup plank) makkelijk overal mee naar toe kan nemen. Wanneer je deze als set aanschaft heb je direct een goede pomp. Dit is nodig omdat je een opblaasbaar sup board niet met een reguliere fietspomp kan oppompen. Wanneer je kiest voor een opblaasbare sup heb je een aantal verschillende modellen.

Voor minder ervaren suppers raden wij aan om te starten met een all round of een touring board. Een all round sup herken je aan de ronde vorm. De Hydro Force huaka’i is één van onze 2 allround sup boarden. Dit board zorgt ervoor dat je een minder hoge snelheid behaald, maar is wel aanzienlijk flexibeler wanneer je wilt sturen.  Door de vorm ligt deze sup ook iets strakker in het water, waardoor je minder evenwicht nodig hebt. Een touring board heeft een wat spitsere neus. Bij de Hydro Force Aqua Cruise zie je duidelijk de spitsere neus ten opzichte van een all round board. Dit board is meer gestroomlijnd en kan daardoor hogere snelheden bereiken en vasthouden. Stoppen en draaien wordt hierdoor wel lastiger dan bij een all round board. Wanneer je al wat ervaring hebt is dit een ideaal bord voor langere tochten. Van beide hebben wij twee modellen in onze collectie. Het verschil tussen de boarden in dezelfde klasse is voornamelijk te lengte van het board. Voor een kleiner board heb je minder kracht nodig en wordt dan ook vaak gebruikt door kinderen en dames.

Wanneer je geen ervaring hebt begin je in water waar je kan staan. Leg je opgeblazen sup op het wateroppervlakte en zorg dat het beveiligingskoord aan de sup en je enkel bevestigd is. Hierdoor blijft de sup bij je wanneer je er vanaf valt. Ga vervolgens op de opblaasbare sup zitten met je knieën op het board. Strek je helemaal uit en begin eerst zo met peddelen om het goede gevoel te krijgen. Wanneer dit goed gaat, ga je op het board staan. Je zal merken dat je nu meer met je evenwicht bezig bent. En zoals bij alles geldt bij suppen ook dat het steeds eenvoudig wordt naarmate je het vaker doet.

Waarom suppen?

In tegenstelling tot een roeiboot of kajak, waar je dicht op het water zit, heb je bij suppen veel meer overzicht. Je staat namelijk op je sup board waardoor je hoger boven het wateroppervlak uitkomt. Met suppen geniet je dus nog meer van de omgeving om je heen. Tevens is suppen een leuke, maar actieve bezigheid. Naast het feit dat jij jezelf vooruit moet peddelen en daarbij veel spieren gebruikt, ben je ook continu bezig met je evenwicht. Het kan dan ook zomaar voorkomen dat je de eerste paar keer spierpijn hebt na een middag actief suppen. Suppen is dan ook een gezonde, actieve, maar vooral hele leuke hobby waarbij je een ongekend gevoel van vrijheid zal ervaren.

Mocht je geen type zijn voor het suppen, maar wel graag het water op wil dan hebben wij ook een aantal kwalitatief hoogwaardige kajaks van Hydro Force. Deze worden compleet als set geleverd, zodat je direct klaar bent om het water op te gaan. Bekijk hier onze complete collectie met opblaasbare kajaks.

 

 

 

 • Nick
  Product niet compleet

  De banden dir om het zwembad horen te zitten zijn niet compleet Mvg nick

 • Hans
  Prima.

  Prima.

 • Fientje
  Snelle levertijd, nette service

  Helaas kreeg de chauffeur een ongeluk tijdens het bezorgen van oa ons zwembad, heel vervelend voor de chauffeur natuurlijk en hebben hem veel beterschap gewenst toen wij een telefoontje daarover kregen van Summertoys. 2 dagen later stond onze nieuwe zwembad alweer op de stoep en hoorde we dat het gelukkig beter ging met de chauffeur.

 • Brenda
  Snelle levering

  De bestelde artikelen zijn snel geleverd. Ze waren ook netjes verpakt. Nog niet gebruikt, maar het staat klaar voor de vakantie.

 • Wouter
  Super snel in huis

  Makkelijke website met scherpe prijzen. Tot nog toe zijn al mijn bestellingen perfect verlopen. Echt een aanrader.

 • Netty
  Snelle levering, netjes verpakt

  Onze producten waren snel geleverd en mooi verpakt.

 • Claudia
  Super

  Duidelijke site, snelle levering

 • Bieke
  Prima!

  Snelle levering en duidelijke communicatie. Zeer tevreden!

 • Eva
  Verzending en communicatie is goed

  Verzending en communicatie is goed.

 • Patrick
  Snel en bij prijs

  Mijn artikel werd snel geleverd zoals afgesproken. En de prijs was ook goed.

 • Jess
  Top service niks op aan te merken ! Direct bereikbaar als je vragen hebt! We are ready 4 the summer!

  Top service , onmiddellijk bereikbaar en zijn mensen van hun woord!! Blijven doen 10/10

 • Eddy
  Zeer snelle en goede levering

  Zeer snelle levering Goedkoper dan op de meeste plaatsen Zeer aan te raden product Bedankt Summertoys

 • Ellen
  Top!

  Leuke mensen die er werken, en onze aankoop is helemaal geweldig!!!

 • Michael
  Super fijn

  Zoeken bestellen en 2dagen er na geleverd, komt omdat ik het in de avond uren het zwembad had besteld.

 • A.M Egmond
  Goed product en snelle levering

  Heel tevreden....goed product en goed verpakt en snel geleverd....communicatie via mail prima

 • C
  Keurig opgelost!

  Dat het topdrukte is bij summertoys is voor te stellen in deze periode. Het is dan ook voor te stellen dat het een dag langer kan duren voordat er gereageerd wordt. Alles moet het liefst vandaag geleverd worden maar ik denk dat er ook enige rekening kan worden gehouden. Bij mij duurde het ook een dag langer dan dat ik wilde. Het is gewoon netjes opgelost! Geef een bedrijf ook de kans om het recht te zetten, een review is zo geplaatst! De consequentie hiervan kan voor een bedrijf bepalend zijn…

 • Igor
  Professioneel en Quality

  Mijn bestelling was snel afgewerkt en besteld. Bedankt.

 • Nicole
  Prima

  De service bij Summertoys was prima, het beloofde volgende dag in huis was helaas niet van toepassing, maar dit lag niet aan Summertoys, maar door het bedrijf wat het kwam brengen.