Welke zwembadpomp heb ik nodig voor mijn zwembad?

Om een geschikte Zwembadpomp voor jouw zwembad in de tuin te vinden moet je kijken naar de inhoud van het zwembad in combinatie met de capaciteit van de zwembad filterpomp. Wanneer de zwembadpomp niet krachtig genoeg is dan kan het water niet goed genoeg rond gepompt worden en wordt het water niet goed genoeg gefilterd.

Daarom hanteren wij een formule waarmee je berekent welke zwembadpomp ideaal is voor jouw zwembad:

Zwembad filterpomp Grootte zwembad
Zwembad filterpomp 1.249 ltr/hr Small
Zwembad filterpomp 2.006 ltr/hr Small
Zandfilterpomp 5.678 ltr/hr Medium
Zandfilterpomp 8.327 ltr/hr Large

Let op: dit is een advies. Wanneer je een zwembad filterpomp met een kleinere capaciteit aanschaft dan moet je hem gewoon wat langer laten draaien. Andersom geldt hetzelfde: wanneer je een sterkere zwembadpomp koopt dan hoef je hem minder lang te laten draaien.

Vanaf hoeveel liter water heb ik een zwembad filterpomp nodig?

Elk zwembad heeft baat bij een filterpomp. Enkel is het bij grotere zwembaden nog essentiëler omdat je niet elke keer het zwembadwater wilt verversen.

Het gebruik van de juiste zwembadpomp is afhankelijk van het type zwembad dat je hebt. Deze moet namelijk voorzien zijn van een voorbereiding om de slangen van een zwembadfilterpomp op aan te sluiten. Een opblaasbaar zwembad heeft deze aansluitingen niet. Ook schottenbaden zijn niet voorzien van de voorbereiding. Dit komt omdat deze zwembaden relatief weinig waterinhoud hebben en je het water dus makkelijk kan verversen. De meeste opzetzwembaden hebben wel een voorbereiding voor een zwembadpomp. Je kan hierbij denken aan de Bestway of Intex frame zwembaden of bijvoorbeeld de Bestway Fast Set zwembaden en Intex Easy Set zwembaden. Ook bieden wij veel zwembaden aan waar een passende filterpomp direct meegeleverd wordt. Erg handig natuurlijk.

Heb je een zwembad met een aansluiting voor een zwembadpomp dan kan je er altijd voor kiezen om een zwembad filterpomp aan te schaffen. Alle zwembadpompen zijn voorzien van een 32 of 38 mm slang. Wanneer je een zwembad hebt met een 32 mm aansluiting en je wilt er een 38 mm zwembad filterpomp op aansluiten dan kun je er altijd een verloopstuk tussen zetten.

Voor de verschillende zwembadfilterpompen en welke jij het best kan kiezen, verwijzen we je door naar onze blog: Welke filterpomp kan ik het beste kopen?

Kan mijn zwembadpomp buiten in de regen blijven staan?

Vrijwel elke zwembad filterpomp kan tegen spatwater en dus ook tegen lichte regenval. Bij lichte regenval kan de zwembadpomp dus gewoon buiten blijven staan. De elektrische onderdelen zijn voldoende beschermd tegen druppels. Bij hevige stortbuien is het aan te raden om de zwembadpomp af te koppelen en tijdelijk binnen op te bergen. Het kan zijn dat je zwembad filterpomp te ver van een stroompunt af staat en je werkt met een verlengkabel. Deze kan in de meeste gevallen niet zo goed tegen water. Deze kan je dan wel beter opruimen bij regen. Verder adviseren wij om je filterpomp altijd op een verhoging te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld een tegel of stuk hout zijn. Hierdoor staat de zwembadpomp niet rechtstreeks op de grond en wanneer en wordt de filterpomp niet ondergedompeld in water wanneer er een plas water op de grond ontstaat.

Bekijk hier al onze zwembaden en zwembad filterpompen.

 • Ingrid
  Prima

  Prima, snel en niet duur

 • Marylene
  Mooi aanbod en fijn contact

  Uitbreid assortiment, na ontvangst van de parasol bleek deze niet goed te werken. Contact gezocht en snel en zeer vriendelijk naar een oplossing gezocht. Bij onze volgende zomer bestelling weer Summertoys.

 • N.
  Top

  Snelle verzending en speelgoed voor een leuk prijsje.

 • H
  Snelle en correcte bezorging!

  Makkelijk te vinden via internet en keuze genoeg. Volgende dag al in huis!

 • Eveline
  Zeer klantvriendelijk

  Mijn pakket was niet aangekomen en toen ik daar over mailde, reageerde ze nog binnen een halve dag. Tot een fijne oplossing gekomen en het contact was zeer prettig!

 • L
  Top geregeld!

  Duidelijke updates van de status van de bestelling, prima verzendtijd en goede kwaliteit speelgoed! Tip: een beschrijving toevoegen. Een skippybal opblazen is blijkbaar moeilijker dan gedacht :) (tot dat we doorhadden hoe het "stopje" werkte)

 • Maes
  kwaliteit en levering

  gevraagde artikels snel ontvangen. De parasols zijn van uitstekende kwaliteit.

 • Jannie
  Goede service en snelle levering.

  Goed

 • Marina Hoogerdijk
  Snelle bezorging.

  Goede ervaring.

 • Stroobants Wim
  Heel correct en supervlugge levering

  Zeet stevig verpact en heel vlugge levering

 • Antoon. van Erp
  Geweldig

  Goed snel correct

 • Roos
  Geweldig

  Op tijd zoals afgesproken, snelle levering.

 • Bart Olieslagers
  Goede service, goed product, correcte prijs

  De service en levering waren goed en snel. Het product is zeer goed, de prijs zeer scherp.

 • Dieter Puype
  Een echt aanrader!

  Ruime keuze Prima kwaliteit Correcte prijs Snelle levering Een nieuwe tevreden klant :-)

 • Stef
  Prima step voor een nette prijs!

  Wij hebben een step gekocht voor onze 7 jarige zoon, zodat hij op vakantie zich snel kan voortbewegen. Een step met 20cm. wielen ipv. een stuntstep bieden ze aan, terwijl veel dit niet hebben. Deze kan je ook gemakkelijk inklappen. Prijs prima, aanbod prima, bezorging en verwerking prima. Step zelf, witte 'Nord style', is al meerdere malen gebruikt en is top.

 • Mar
  Prima

  Snelle levering, prima prijs kwaliteit verhouding.

 • Laila
  Mooie strandlakens

  Lastminute toch nog strandlakens besteld, ze waren supersnel bezorgd en de kwaliteit is top!!!!

 • Joris
  Behulpzaam

  Ik kreeg 2 strandlakens aan, toen deze waren aangekomen was 1 beschadigd en 1 ervan had een fabrieksfout. Hiervoor had ik een mail gestuurd en dezelfde dag nog hebben ze er nieuwe gestuurd.

 • Sabina
  Snelle levering, goed product

  Snelle levering en goed product.

 • Joyce
  3 banden perfect, 2 helaas binnen een dag kapot

  Aantal producten helaas van slechte kwaliteit en direct kapot.