Welke zwembadpomp heb ik nodig voor mijn zwembad?

Om een geschikte Zwembadpomp voor jouw zwembad in de tuin te vinden moet je kijken naar de inhoud van het zwembad in combinatie met de capaciteit van de zwembad filterpomp. Wanneer de zwembadpomp niet krachtig genoeg is dan kan het water niet goed genoeg rond gepompt worden en wordt het water niet goed genoeg gefilterd.

Daarom hanteren wij een formule waarmee je berekent welke zwembadpomp ideaal is voor jouw zwembad:

Zwembad filterpomp Grootte zwembad
Zwembad filterpomp 1.249 ltr/hr Small
Zwembad filterpomp 2.006 ltr/hr Small
Zandfilterpomp 5.678 ltr/hr Medium
Zandfilterpomp 8.327 ltr/hr Large

Let op: dit is een advies. Wanneer je een zwembad filterpomp met een kleinere capaciteit aanschaft dan moet je hem gewoon wat langer laten draaien. Andersom geldt hetzelfde: wanneer je een sterkere zwembadpomp koopt dan hoef je hem minder lang te laten draaien.

Vanaf hoeveel liter water heb ik een zwembad filterpomp nodig?

Elk zwembad heeft baat bij een filterpomp. Enkel is het bij grotere zwembaden nog essentiëler omdat je niet elke keer het zwembadwater wilt verversen.

Het gebruik van de juiste zwembadpomp is afhankelijk van het type zwembad dat je hebt. Deze moet namelijk voorzien zijn van een voorbereiding om de slangen van een zwembadfilterpomp op aan te sluiten. Een opblaasbaar zwembad heeft deze aansluitingen niet. Ook schottenbaden zijn niet voorzien van de voorbereiding. Dit komt omdat deze zwembaden relatief weinig waterinhoud hebben en je het water dus makkelijk kan verversen. De meeste opzetzwembaden hebben wel een voorbereiding voor een zwembadpomp. Je kan hierbij denken aan de Bestway of Intex frame zwembaden of bijvoorbeeld de Bestway Fast Set zwembaden en Intex Easy Set zwembaden. Ook bieden wij veel zwembaden aan waar een passende filterpomp direct meegeleverd wordt. Erg handig natuurlijk.

Heb je een zwembad met een aansluiting voor een zwembadpomp dan kan je er altijd voor kiezen om een zwembad filterpomp aan te schaffen. Alle zwembadpompen zijn voorzien van een 32 of 38 mm slang. Wanneer je een zwembad hebt met een 32 mm aansluiting en je wilt er een 38 mm zwembad filterpomp op aansluiten dan kun je er altijd een verloopstuk tussen zetten.

Voor de verschillende zwembadfilterpompen en welke jij het best kan kiezen, verwijzen we je door naar onze blog: Welke filterpomp kan ik het beste kopen?

Kan mijn zwembadpomp buiten in de regen blijven staan?

Vrijwel elke zwembad filterpomp kan tegen spatwater en dus ook tegen lichte regenval. Bij lichte regenval kan de zwembadpomp dus gewoon buiten blijven staan. De elektrische onderdelen zijn voldoende beschermd tegen druppels. Bij hevige stortbuien is het aan te raden om de zwembadpomp af te koppelen en tijdelijk binnen op te bergen. Het kan zijn dat je zwembad filterpomp te ver van een stroompunt af staat en je werkt met een verlengkabel. Deze kan in de meeste gevallen niet zo goed tegen water. Deze kan je dan wel beter opruimen bij regen. Verder adviseren wij om je filterpomp altijd op een verhoging te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld een tegel of stuk hout zijn. Hierdoor staat de zwembadpomp niet rechtstreeks op de grond en wanneer en wordt de filterpomp niet ondergedompeld in water wanneer er een plas water op de grond ontstaat.

Bekijk hier al onze zwembaden en zwembad filterpompen.

 • Patrick
  super

  Snelle levering/ goede kwaliteit ondervloertegels (dikker dan wat de standaard overal vindt)

 • Diana
  Snelle levering

  Goede prijs en een snelle levering.

 • Linda
  Goede ervaring

  Kwalitatief en prijsmatig gezien goede spullen en snelle levering. Betrouwbare organisatie die afspraken na komt in mijn optiek

 • Nan
  Een zeer aangename ervaring

  Zeer goede prijs kwaliteit

 • RAF
  Goede prijs en snel geleverd

  Allemaal top geregeld en snel uitgeleverd.

 • dimitri gerard
  snel en correcte levering

  Snel en correcte levering , van bestelling tot levering is de klantservice perfect . Mailing omtrent de bestelling en de levering hiervan is duidelijk. Besteld materiaal is pressies zoals beschreven op de website.

 • Slaki
  Snelle levering

  Zwembad is snel geleverd, maar ik heb het nog niet geopend.

 • Olga
  Top

  Heel mooie spullen en snel bezorgt!

 • Diny
  snel en goedkoop

  produkten in aanbieding zijn echt goedkoop en het produkt wordt ook snel geleverd.

 • Emh Van leeuwen
  Snel geleverd

  Bij summertoys ballenbak ballen besteld en snel geleverd. Mijn kleinkind is er super blij mee.

 • Fransisca
  Geweldig

  Snelle verzending mooie prijs helemaal tevreden

 • Maureen Ramkhelawan
  Super

  Binnen 2 dagen was het binnen ,vriendelijke bezorger. Zwem ziet er goed uit moet nog opgezet worden ,ben super blij mee en de kinderen ook.

 • Martin Ockels
  Fijne site, goed aanbod

  Een top site met veel aanbod, goede fotos en gemakkelijk betaalproces

 • Ronald
  Perfecte en snelle levering

  Na wat zoekwerk mijn gewenste zwembad met toebehoren kunnen vinden. Ook nog een mooie pakketdeal gevonden. Levering was goed en snel.

 • Sacha
  Een prachtig water paradijs in de tuin!

  Na de bestelling voor de zekerheid even gebeld of de bestelling echt zo snel zou komen. Zeer vriendelijk aan de telefoon en inderdaad snelle levering. En het product: het is echt fantastisch! Onze zoon is er niet uit te krijgen. In de handleiding stond dat je hem het beste met twee kon opzetten. Echter heb ik het tijdens de middag slaap alleen gedaan en dat is prima te doen. Kortom: in totaal een zeer positieve ervaring!

 • Mirella
  Kwaliteit !!!

  Goede service , duidelijkheid , proffesionele afhandeling , aanrader , gezellige en leuke site !!!

 • kitty
  Alleen maar goeds!

  Een winkel met veel keus op een breed assortiment. Snelle levering van artikelen op kwalitatief hoogstaand niveau en ook nog eens voor een zeer redelijke prijs. Wat mij betreft: Alleen maar lof!

 • Hennie Kramer-Klaren
  Helemaal toppie

  Wordt supersnel en netjes ingepakt bezorgd.

 • Wendy
  goede prijs en vlotte snelle levering

  Een hele goeie prijszetting. Zwembad was heel snel geleverd en alles ging heel vlot.

 • Lourens
  Goede kwaliteit en zeer snelle levering

  Ik bestelde en de volgende dag al binnen kwaliteit en correcte afwerking zeer tevreden

 • Silvia
  Top cadeau!

  Dit cadeau is gekocht voor onze kleinzoon die een zwembad in de tuin heeft. Ziet er mooi uit en kleinzoon heeft er al veel mee gespeeld. Erg leuk om te geven! Kleinzoon is er dol op! Zeker een aanrader!

 • Melis
  Super snelle levering en goeie kwaliteit!

  Voor onze dochters floaties besteld voor in het zwembad ( walvis en roos ). Netjes en snel geleverd!

 • J
  Perfect

  Perfect, qua bevestiging, afhandeling en bezorging! Verder niks aan toe te voegen.